BASIN ODASI

KTO, KSO VE KTB Başkanları İşveçli Scania’yı Yatırıma Davet Etti

KTO, KSO VE KTB Başkanları İşveçli Scania’yı Yatırıma Davet Etti18 Mart 2013 Pazartesi 13:52

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsveç ziyaretine katıldı. İşveç’te düzenlenen toplantılarda Konya sanayisi, tarımı ve ticaretini anlatan Başkanlar, İşveçli Scania’yı Konya’ya yatırıma davet etti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Cumhurbaşkanı Gül’ün İşveç gezisine katıldı. KSO, KTB ve KTO Başkanları, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve iş adamlarının da katıldığı toplantılarda Konya’yı anlattı. Başkanlar, İsveçli otomotiv devi Scania’yı da Konya’ya yatırıma davet etti. Scania’yı Konya’ya yatırım yapmaya davet eden Başkanlar, önümüzdeki günlerde Scania’ya Konya sanayisi ve Konya otomotiv sektörü ile ilgili ayrıntılı bir rapor sunacaklarını bildirdi.

Türkiye ile İsveç arasında yeni işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğini bildiren KSO, KTO ve KTB Başkanları, İsveç iş gezisi kapsamında düzenlenen Türkiye-İsveç İş Forumu’nda Ticaret ve Yatırım İşbirliğinin Geliştirilmesi Konusunda Mutabakat Muhtırası imzalandığı bilgisini verdi.

Yeni işbirlikleri

KSO, KTO ve KTB Başkanları tarafından yapılan ortak açıklamada, “Ekonomisini geliştirmek isteyen ülkeler yeni işbirlikleri oluşturmak zorundadır. Bu açıdan Türkiye ve İsveç arasında yeni işbirlikleri kurulmalı, iki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkileri artırmalıyız. Ayrıca Konya ve İsveç pek çok konuda ticaret yapabilir. Oluşan birliktelik ortamında Konya dış pazarlara daha güçlü açılmaktadır. Bugün Konya tarımıyla, ticaretiyle ve sanayisiyle büyük başarılara imza atmaktadır” denildi.

kso--ktb--kto-isvec-(1).jpg
kso--ktb--kto-isvec-(2).jpg