BASIN ODASI

KTO Karatay Üniversitesi Tercih Destek Noktası

KTO Karatay Üniversitesi Tercih Destek Noktası 14 Temmuz 2014 Pazartesi 13:07

Konya iş dünyası ve STK’ların, Konya Ticaret Odası - Karatay Üniversitesi’ne (KTO-KÜ) ilgisi devam ediyor. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, TUSKAD Başkanı Cengiz Çivi ve Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday birlikte KTO-KÜ’nün tercih

Konya Ticaret Odası - Karatay Üniversitesi’nin (KTO-KÜ), Zafer Meydanı’nda açtığı tercih destek noktası Konya’daki işadamı dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun ilgisini görüyor. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, TUSKAD Başkanı Cengiz Çivi ve Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday derneklerin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, KTO-KÜ’nün tercih destek noktasını ziyaret etti. KTO-KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan tercih destek noktasında üniversite adaylarına verilen danışmanlık hizmeti ve KTO-KÜ’nün fakülte ve bölümleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Ziyaretçiler bilgi ve destek almak için tercih noktasında bulunan öğrenci ve velilerle sohbet etti.

ktoku1.JPG

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, berberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte KTO-KÜ’nün tercih destek noktasını ziyaret etti.

ktoku2.JPG

Yıldırım, “Konya Ticaret Odası - Karatay Üniversitesi’nin; Konya kamuoyuyla, iş âlemiyle bütünleşen bir yapıya sahip olması şehrimiz adına büyük bir kazançtır. Üniversitemizin, Konya’ya ve ülkemize hizmet eden bir kurum olması için iş âlemi temsilcileri olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Üniversitemizi Konya iş aleminin, hepimizin üniversitesi olarak görüyoruz. Şehrimiz için önemli olan üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmasında da Karatay Üniversitesi önemli bir rol üstlenecektir. Bu noktada ASKON Konya Şubesi olarak her türlü işbirliğine hazırız. Üniversite’den mezun olan öğrenciler için staj ve iş imkânları konusunda Konya Ticaret Odası’yla ve Karatay Üniversitesi’yle birlikte çalışacağız” dedi.

ktoku3.JPG

Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) Başkanı Cengiz Çivi de dernek yönetimiyle birlikte yaptığı ziyarette “Dernek olarak şehrimiz ve ülkemiz gençliğinin sorumluluğunu hissederek, gençliğin ve aile kurumunun dertleriyle dertlenerek bir yola çıktık. Sadece yaşadığımız şehirde ya da ülkemizde değil bütün dünyada gençlik ve aile kurumu üzerine bir derdi olanla beraber dertlenmek ve çözüm bulmak istedik. Derneğimiz bünyesindeki 15 arkadaşımız da Karatay Üniverstesi’nin öğrencisidir. Yeni tercih yapacak arkadaşlarımızın da Karatay Üniverstesi’ni tercih etmeleri için görüş ve önerilerde bulunuyoruz. Üniversitemizin, Konya Ticaret Odası bünyesinde bulunması hem öğrenciler hem de şehrimiz adına büyük bir kazançtır. Üniverste yönetimine, akademisyen ve idari kadroya çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

ktoku4.JPG

ktoku5.JPG

MÜSİAD Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday da “Şehrimizin en büyük avantajlarından biri genç ve üretken bir nüfusa sahip olmasıdır. Bu açıdan sayıları hızla artan üniversitelerimiz şehrimize büyük katkı sağlayacaktır. Genç MÜSİAD Konya Şubesi olarak gençlerimizin birlik içerisinde şehrimize verdikleri hizmetleri en üst düzeye çıkarmak için faaliyetler düzenliyoruz. Şehrimizin en büyük avantajı olan tüm kurumlarla sağladığı işbirliği genç girişimciler olarak bizleri daha da motive etmektedir. Bu birliktelik Karatay Üniverstesi’nin daha hızlı büyümesi için de görülmektedir. Bu işbirliği üniversite adaylarının tercihinde etkili olacaktır. Karatay Üniversitemiz gençlerimizi girişimciliğe yönlendirmektedir.

ktoku6-001.JPG