KTO Karatay Üniversitesi Teknoloji Günleri - 3

KTO Karatay Üniversitesi Teknoloji Günleri - 3 29 Kasım 2016 Salı 09:01

Teknoloji Günleri Serisinin 3. Programı olan “Gelecekte Lojistik ve Lojistik Üssü” başlıklı konferans düzenlenecektir.

Tarihi binlerce yıl önceye dayanan bir sektör, üretimle her zaman iç içe olmuş, binlerce yıl boyunca büyük savaşlardan yeni kıtaların keşfine, çağdaşın ilerisinde icatlardan dev kütüphanelere kadar tarihi ve literatürü her açıdan etkilemiş olan, üretileni pazarlama ihtiyacı, lojistik.

Sanayi devriminden önce, yalnızca emek yoğun, butik üretimin yapıldığı dönemlerde dahi, lojistik konusu asla gündemden düşmemiştir. Baharat Yolu ismiyle bilinen sistematik deniz yolu gibi, İpek Yolu ismiyle bilinen, Çin’den Avrupa’ya uzan dev ticaret ağları gibi birçok örneği, kendi çağımızdan önce de görmek mümkündür. Bu lojistik ağına sahip olabilmek, bu ağa ülke ticaretini entegre edebilmek için yaşanan uzun savaşlar, ve hatta içinde bulunduğumuz çağın şekillenmesinde en etkili faktörlerden biri olan Amerika kıtasının keşfi dahi, direkt olarak bu lojistik ağlarıyla ilgilidir.

Sanayi devriminin yaşanmasıyla, emek yoğun butik üretimden, makine yoğun kitle üretime geçen dünyada da bu kavram anlamını asla kaybetmemiş, bilakis çok daha güçlü bir teknoloji savaşına doğru ilerlemiştir.

Malın doğru yerde, doğru zamanda üretilerek doğru araçlarla, doğru rotalar üzerinden, doğru miktarlarda doğru yerlere iletilmesi, en az üretimin kendisi kadar hassas ve bilgi isteyen bir konudur.

Gelişen teknolojiyle birlikte, bazı Batı Avrupa ülkelerinin bütün ihtiyacını kudrette gemilerden tutun, uzay araştırmacılarının yıllar süren uğraşlarıyla geliştirilen uzay mekiklerine, İkinci Dünya Savaşında Almanların geliştirdiği uçan balon adı verilen zeplinlere ve bunların günümüzde 200 ton taşıyabilen yeni modellerine, Herkül kargo uçaklarından su altı nakliye araştırmalarına kadar, konu hemen hemen her bilim dalını ilgilendiren disiplinler arası bir hal almıştır.

Ülke olarak, stratejik konumumuzdan kaynaklı önemimiz, demografik potansiyelimiz ve üretim gücümüz ne kadar yüksek olursa olsun, bu konuda çağdaş rakiplerimizin bir adım önünde olmadığımız sürece asla istediğimiz ivmede büyüyemeyeceğimiz açıktır.

Bu sebeple, konuyla ilgili yapılan çalışmaları, gelecekte atılacak potansiyel ve taktik adımları, ülke olarak stratejik planlarımızı ve gelecekle ilgili olan hedeflerimizi konuşmak, siz değerli katılımcılarımızın soru işaretlerini gidermek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere, Konya Ticaret Odası Başkanı Sn. Selçuk ÖZTÜRK,  Gelecekte Lojistik konusu ile  Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Sn. Ö.Çetin NUHOĞLU ve Konya Lojistik Üssü konusunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Sn. Lütfi ŞİMŞEK, Karatay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün hazırladığı Teknoloji Günleri Serisinin 3. Programı olan “Gelecekte Lojistik ve Lojistik Üssü” başlıklı konferansta bizlerle buluşacaktır. Düzenlediğimiz bu seminerde, gerek sanayicilerimizin, gerek öğrencilerimizin, gerek akademisyenlerimizin, gerekse konu hakkında bilgi edinmek isteyen tüm davetlilerimizin soru işaretlerini gidererek Gelecekte Lojistik ve Konya Lojistik Üssü konusunda daha geniş ufuklar açabilmek adına sizleri de aramızda görmekten büyük onur duyarız.

KTO Karatay Üniversitesi Teknoloji Günleri - 3