KTO Karatay Üniversitesi Firmanızı Uluslararası Stajyerlerle Buluşturuyor

KTO Karatay Üniversitesi Firmanızı Uluslararası Stajyerlerle Buluşturuyor17 Kasım 2015 Salı 15:32

KTO Karatay Üniversitesi; IAESTE (Uluslararası Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği) Türkiye Milli Komitesi üyesi olarak Konya firmalarıyla mühendislik öğrencisi yabancı stajyerleri buluşturuyor.

KTO Karatay Üniversitesi, Uluslararası Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği (IAESTE) Türkiye Milli Komitesinin üyesidir. 2016 yılı stajyer öğrenci değişim döneminde KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin IAESTE kanalı ile yurtdışında staj yapabilmeleri, yurtdışından muhtemel staj yapmak için Konya'ya gelecek mühendislik öğrencilerine staj imkânı sağlanması ile mümkün olabilmektedir. Ülkemizi, şehrimizi, üniversitemizi, firmanızı ve kültürümüzü en iyi şekilde diğer ülkelere tanıtabilmek ve firmanıza uluslararası bir vizyon kazandırabilmek adına karşılıklı teknik öğrenci değişim hareketine aracı olan IAESTE programı kapsamında, kurumunuzdan yurtdışından gelmesi muhtemel stajyerler için yabancı stajyer kontenjanı talep edilmektedir. Staj için gelen yabancı stajyerin havalimanından karşılanması ve konaklaması KTO Karatay Üniversitesi tarafından karşılanacaktır. Yabancı stajyerlerin diğer ihtiyaçları da IAESTE öğrenci topluluğu yardımıyla karşılanacaktır. Firma olarak, stajyer öğrenciye en az asgari ücretin brüt tutarı kadar net aylık maaş (2015-2016 dönemi için 900 TL) ödenmeli ve kurumların olanaklarından yararlanmaları sağlanmalıdır. Öğrenciler, ani kaza ve hastalık sigortaları kendileri yaptırmaktadırlar. Gelen öğrencinin staj süresi, minimum 8 hafta olmak üzere staj periyodu 15 Haziran 2016 ile 01 Eylül 2016 tarihleri arasındadır.

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 27.08.2014 tarih ve 8727 sayılı yazısı ile 4817 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 55. maddesi gereği, staj yapmak üzere gelen yabancı öğrenciler, çalışma izni muafiyeti kapsamında bulunduğundan, amaçlarına uygun vize alarak gelmeleri kaydı ile "kısa dönem ikamet izni" kapsamında değerlendirilmektedir.

Bu amaçla yabancı stajyer kabul edecek firmaların gerekli formları doldurması ve geri göndermesi hususlarında 20 Kasım 2015 tarihine kadar KTO Karatay Üniversitesi Uluslararası ve Özel Programlar Ofisi ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

İlgi ve desteğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarız.

İrtibat:

Uluslararası ve Özel Programlar Ofisi