BASIN ODASI

Konu  : Uluslararası Fuarlar

BASIN BÜLTENİ

- KTO İKİ ULUSLARARASI FUARA KATILDI

Konya Ticaret Odası yurt dışı fuar organizasyonlarına devam ediyor. Almanya Matbaa ve İspanya Yapı Fuarları organizasyonları KTO üyelerinden oluşan sektör temsilcilerinin katılımıyla tamamlandı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın önemli sektörlerinin fuar organizasyonlarıyla uluslararası bağlantılarını gerçekleştirme hedefinde olduklarını söyledi.

Basım Endüstrisinin En Büyük Fuarı

Konya Ticaret Odası, basım endüstrisinin en büyük uluslararası etkinliği kabul edilen Duesseldorf Uluslararası Matbaa Fuarına (Drupa 2012) 45 kişilik heyetle katıldı. Dünyanın önde gelen firmalarının katıldığı Drupa 2012 fuarına katılan KTO heyeti sektördeki son yenilikleri inceleme fırsatı yakaladı. 19 holde 2 bine yakın firmanın katılımıyla düzenlenen fuar 100’den fazla ülkeden 400 bin ziyaretçi ağırladı. Fuar gezisine katılan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Hannover Ticari Ataşesi M. Kudret Ceran ve Duesseldorf Ticari Ataşesi Hüsamettin Kılıçkaya’nın da hazır bulunduğu görüşmelerde Duesseldorf Ticaret Odası yetkilileriyle bir araya gelerek işbirliği sergilenecek konular hakkında bilgi aldı. Fuar kapsamında ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren KTO Heyeti, Almanya’da matbaa tesislerinde incelemede bulundu.

Madrid Yapı Fuarı

Konya Ticaret Odası tarafından düzenlenen diğer organizasyonda, yapı ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Konya Ticaret Odası üyeleri Madrid Yapı İnşaat Teknoloji Fuarına (Construtec 2012) katıldı. Fuar gezisi kapsamında ikili iş görüşmelerine katılan 20 kişilik KTO heyeti Madrid Ticari Ataşeliğinden İspanya’da işbirliği yapılacak sektörler hakkında bilgi aldı. Görüşmede Konyalı ihracatçı firmalar ile İspanya ithalatçı firmalar konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Gezi kapsamında Madrid Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret eden KTO heyeti karşılıklı işbirliği konusunda görüş alış verişinde bulundu.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Almanya Matbaa Fuarı ve İspanya Yapı Fuarı olmak üzere iki fuar organizasyonunu da tamamladıklarını belirterek, oda olarak son bir yıl içerisinde düzenledikleri altı fuar organizasyonuna katıldıklarını söyledi. Başkan Öztürk, “2011 yılı Aralık ayında Çin Otomotiv Fuarı, 2012 yılı Ocak ayında İtalya Kuyumculuk Fuarı, Nisan ayında Almanya’da Aydınlatma ve Sanayi Fuarları ve Mayıs ayında Almanya Matbaa ve İspanya Yapı Fuarları olmak üzere 6 organizasyona toplam 170 üyemizle katıldık. Şehrimizin önemli sektörlerinin yurt dışı bağlantılarının sağlanması amacıyla fuar organizasyonlarını düzenliyoruz. Uluslararası fuarlarla hem şehrimizin tanıtımını sağlıyoruz hem de sektör temsilcilerimizin sektörleriyle ilgili yenilikleri inceleme fırsatını sağlıyoruz. Bu dönemde gerçekleştirdiğimiz fuar gezileri son derece verimli geçmiştir. Önümüzdeki dönemde artan taleple hemen her sektörümüzde düzenlenen fuar organizasyonlarına katılım sağlayacağız” dedi.

almanya-matbaa-fuari-(1).20120517140913.jpg

almanya-matbaa-fuari-(2).20120517141136.jpg