BASIN ODASI

KTO, Güven Endeksleri İle Konya Ekonomisinin Nabzını Tutuyor

KTO, Güven Endeksleri İle Konya Ekonomisinin Nabzını Tutuyor23 Ekim 2013 Çarşamba 10:50

Konya Perakende Güven Endeksi ile Türkiye’nin ilk yerel güven endeksini yayınlayan Konya Ticaret Odası (KTO) iki yeni endeksi daha yayınlayacak. Konya ekonomisinin aylık verilerinin yayınlandığı “Konya İli Ekonomik Göstergeler Bülteni”nde Kasım ayından itibaren “Hizmetler Sektörü Güven Endeksi” ve “İnşaat Sektörü Güven Endeksi” yer alacak.

Konya Perakende Güven Endeksi ile Konya’da faaliyet gösteren perakendecilerin nabzını tutan Konya Ticaret Odası iki yeni endeks daha yayınlamaya başlayacak. Türkiye’de yerel olarak ilk kez yine Konya’da “Hizmetler Sektörü Güven Endeksi” ve “İnşaat Sektörü Güven Endeksi” Kasım ayından itibaren kamuoyu ile paylaşılacak. Türkiye Ekonomik Politika Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile yürütülen çalışma için hizmetler sektöründe faaliyet gösteren 300, inşaat sektöründe faaliyet gösteren 200 firma ile her ay yüz yüze görüşme yöntemi ile anket uygulanacak. Eylül ayında başlayan ilk anket uygulamalarının sonuçları Kasım ayı başında açıklanacak.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk “Şehrimizle ilgili geçmiş dönemlerde yaşadığımız en büyük eksiklerden biri ekonomik verilere ulaşamama konusunda yaşadığımız sıkıntılardı. Bu sorunun çözümü amacıyla Oda olarak “Konya İli Ekonomik Göstergeleri Bülteni” başlığı altında Konya Perakende Güven Endeksi (KOPE), Konya İstihdam İzleme Bülteni ve Konya Dış Ticaret Bülteni olmak üzere düzenli olarak üç çalışmayı yayınladık. 21 aydır yayınladığımız bu çalışmaya ilave olarak iki endeksin daha yayınlanması için hazırlıklarımızı tamamladık. Kasım ayından itibaren Konya İnşaat Sektörü ve Konya Hizmetler Sektörü güven endekslerini yayınlayacağız. Perakende, inşaat ve hizmet sektörleri güven endeksleri ile Konya’nın ekonomik gelişimini aylık olarak takip edebileceğiz. Hizmetler Sektörü ve İnşaat Sektörü Güven Endeksleri kapsamında yapılacak anketler ile perakende sektöründe olduğu gibi, Konya’da hizmetler ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaları, Türkiye genelindeki firmalar ve AB’ye üye ülkelerdeki firmalarla karşılaştırmak mümkün olacaktır” dedi.