BASIN ODASI

KTO Dünya Traktör Sektörünü Konya’da Buluşturuyor

KTO Dünya Traktör Sektörünü Konya’da Buluşturuyor 02 Temmuz 2012 Pazartesi 16:34

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği “B2B Tractor” organizasyonu ile 6 ülkeden 13 alım heyeti Konya’ya geliyor. KTO Başkanı Selçuk Öztürk uluslararası ikili iş görüşmeleri ile Konya’nın güçlü olduğu sektörlerde ihracat pazarını genişleteceklerini söyledi.

Sayı    : 2012/050
Konu  : B2B Tractor Organizasyonu

BASIN BÜLTENİ

KTO dünya traktör sektörünü Konya’da buluşturuyor

Konya Ticaret Odası’nın düzenlediği “B2B Tractor” organizasyonuyla dünya traktör sektörünün üretici firmaları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmek için Konya’ya geliyor. 6 ülkeden 13 satın alma heyetinin katılacağı görüşmeler 04-06 Temmuz 2012 tarihlerinde Konya Dedeman Otel'de gerçekleşecek. Traktör üretiminde önemli pazar payına sahip Almanya, İtalya İngiltere, Polonya, Pakistan ve Hindistan’dan ana sanayi firmaları kendilerine üretim yapmak isteyen tedarikçiler ile tüm yan sanayi konularında ve parça bazında görüşerek işbirliği imkânları arayacaklar.

“B2B Tractor” organizasyonunu değerlendiren Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk tarım makineleri sektöründe dünya çapında önemli sanayi şehri olan Konya’nın, Türkiye’nin traktör ihracatının yüzde 50’sini karşıladığını söyledi. Başkan Öztürk “2012 yılında şehrimiz ihracat pazarını genişletmek ve yeni işbirliği imkânları oluşturmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz. Bu organizasyonlardan en önemlileri ticaret heyetlerini Konya’ya getirerek yüz yüze ikili iş görüşmelerini sağlıyoruz. Konya, gelişmiş traktör sektörüyle dünya çapında rekabet edebilecek bir şehirdir. Dünyanın önemli traktör üretici firmalarını şehrimizde ağırlayarak iş bağlantıları kurmalarını sağlayacağız. İlk olarak traktör sektöründe düzenleyeceğimiz B2B organizasyonunu şehrimizin güçlü olduğu tüm sektörlerde devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Görüşmelere katılmak isteyen Konyalı firmalar Konya Ticaret Odası’nın internet adresi www.kto.org.tr ’den ve 221 52 36 no.lu telefondan detaylı bilgi alabilir.