BASIN ODASI

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten Kılıçdaroğlu’na kınama

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten Kılıçdaroğlu’na kınama18 Temmuz 2012 Çarşamba 10:11

Sayı    : 2012/054
Konu  : Kılıçdaroğlu Kınama

BASIN BÜLTENİ

- KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten Kılıçdaroğlu’na kınama

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik sözlerini Konya olarak kınadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Türk dış politikasının geldiği noktayı anlayacak kapasitesi olmadığını belirten Öztürk, Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na yönelik, ana muhalefet partisi liderine yakışmayacak nezaket dışı ifadeleri kullanan Kılıçdaroğlu’na tüm Konya’nın tepki göstermesini istedi.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bir gazetenin Ankara temsilciliğini ziyaretinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında kullandığı ifadeleri sert bir dille eleştirdi. Öztürk, Türk dış politikasının geldiği noktayı anlayacak kapasitesi olmadığını söylediği Kılıçdaroğlu’nun Beşar Esad’ın sözcülüğünü yapmakla suçladı. Başkan Öztürk, “Bugün Türk insanının dünyanın dört bir köşesinde taşıdığı güven ve gururu veren ülkemizin dünyada sergilediği sağlam duruştur. Türkiye’nin merkezinde bulunduğu bölgede üstlendiği liderlik misyonunu takdirle izlemekteyiz. Türkiye aynı zamanda uzun yıllar sömürge olan, diktatörlükle yönetilen İslam coğrafyasına da umut aşılamaktadır. Suni sınırlarla parçalanan Osmanlı coğrafyasını bir araya getiren Türk dış politikasının mimarı Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’dur. Aynı zamanda, Şehrimizin Bakanı olan Sayın Davutoğlu’nun Konya için gösterdiği gayret bizleri mutlu etmekte ve gelecek için umutlandırmaktadır. Konya’nın bugün geldiği nokta, Davutoğlu’nun önderliğinde ve vizyonunda, şehrimizin tüm kurumlarıyla, birlik ve beraberlik içerisinde yapılan çalışmalar sayesindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı’na eleştiri boyutlarını aşan, siyasi üsluptun yoksun nezaket dışı sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar Beşar Esad’ın Suriye halkına yönelik katliamına ses çıkarmayarak kendisinin ve partisinin dış politikada ne kadar duyarlı olduğunu göstermiştir. Tüm Konya’yı, Beşar Esad’ın sözcülüğüne soyunan Kılıçdaroğlu’na tepki göstermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

kto-ozturk.20120718101604.jpg