BASIN ODASI

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten hükümete teşekkür

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten hükümete teşekkür02 Temmuz 2012 Pazartesi 16:36

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda talepleri doğrultusunda yapılan değişikliklerin iş dünyasınca olumlu karşılandığını belirterek, 1 Temmuz’da ticaret hayatında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Sayı    : 2012/051
Konu  : Yeni Türk Ticaret Kanunu

BASIN BÜLTENİ

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ten hükümete teşekkür

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Yeni Ticaret Kanunu’nun, Türk şirketlerinin dünya ile rekabetinde büyük avantaj getireceğini söyledi. 2023 hedeflerine ulaşmada en önemli adımın 60 yıllık ticaret kanunun değiştirilerek atıldığını vurgulayan Öztürk, “Bugün dünyanın dört bir köşesine sınırlı rekabet gücüyle ulaşan Türk girişimcisinin önü açılacaktır. Yıllardır dünya ile aynı kulvarda mücadele edebilmek için ticari hayatımızda yapısal reformlar bekliyorduk. Artık 1 Temmuz’da yeni bir dönem başlayacak” dedi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda talepleri doğrultusunda yapılan değişikliklerin iş dünyasınca olumlu karşılandığını belirterek, “1535 madde olarak kabul edilen yeni Türk Ticaret Kanunu’nda çekincemiz olan maddeler bulunmaktaydı. Konya Ticaret Odası olarak yaptığımız çalışma sonucunda; şirket yöneticilerine yönelik bilgilerin her türlü belgede yer alması zorunluluğu, ortakların şirkete borçlanma yasağı, kanunda düzenlenen cezaların ağır olduğu, adli para cezalarının idari para cezasına dönüştürülmesi gerektiği ve şirketlerin internet sitesinde bulundurulması gereken içeriğin geniş olduğu gibi ön plana çıkan maddelerde sıkıntı yaşanılacağına dair görüşümüz ağırlık kazandı. Hükümetimize ilettiğimiz görüş ve önerilerimizi içeren raporumuzda yer alan bu maddelerin belirttiğimiz doğrultuda değiştirilmesi memnuniyet vericidir. Yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu’nda iş dünyasının sesine kulak vererek, yaptıkları değişiklik için hükümetimize teşekkür ediyoruz. Artık Türkiye’de ‘ben yaptım oldu’ mantığından uzak, görüş ve taleplere değer veren bir anlayışın hâkim olması iş dünyasını daha fazla çalışma noktasında motive etmektedir. Belirttiğimiz görüşlerimiz doğrultulusunda değişikliği içeren maddeler TBMM'de yasalaştı. Bu aşamadan sonra, 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek kanunun uygulama sürecinde başka maddelerde sorun çıkması halinde bunu da rapor haline getirerek hükümet nezdinde girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.

kto_ozturk.jpg