BASIN ODASI

KTO Başkanı Selçuk Öztürk sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.02 Ocak 2013 Çarşamba 08:49

Sayı     : 2013/001
Konu    : STK Toplantısı

BASIN BÜLTENİ

KTO Başkanı Selçuk Öztürk sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Mehir Vakfı’nın düzenlediği toplantıda konuşan Öztürk, Konya Ticaret Odası’nın 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Konya Platformu, Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı yönetici ve üyelerinin katıldığı toplantıda Konya Ticaret Odası’nın 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ve 2013 yılında planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Konya’nın son dönemde tüm kurumları ile birlik ve beraberlik içerisinde yaptığı çalışmaların takdirle izlendiğini söyleyen Başkan Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek şehir sorunlarına sahip çıkan bir anlayışıyla Konya’ya hizmet ettiğini söyledi. Öztürk, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin kendileri için önem taşıdığını ifade ederek önümüzdeki dönemde Konya’da sağlanan birlikteliğin devam edeceğini vurguladı.

Başkan Öztürk, “Konya Ticaret Odası’nda yönetim kurulu başkanı olarak göreve başladığımda, Konya’nın Türkiye ekonomisi içindeki yeri ve Konya sanayisi ve ticaretinin geliştirilmesine yönelik izlenecek yolun belirlenmesi amacıyla bir çalışma yaptık. Bu çalışmada Konya’nın ihracat yetersizliği ve nitelikli ara eleman açığının iki büyük eksiklik olduğunu tespit ettik. Ülkemiz son otuz yılda büyümesini ihracata dayalı olarak sürdürmektedir. 2023 hedeflerimiz de 500 milyar dolar ihracatın getireceği bir büyüklüğe göre şekillenmiştir. Türkiye ihracata dayalı büyürken Konya’nın da bu büyümede yeterince pay sahibi olması gerekmektedir. Eldeki verilere baktığımızda Konya’nın, Türkiye ortalamasının üstünde artırmasına rağmen ihracatının çok düşük olduğunu gördük. Bu noktada Konya’nın tanıtımına büyük önem verdik. Konya’nın ekonomik potansiyelini, sektörlerini, ihracatçı firmalarını dünyanın dört bir köşesinde düzenlediğimiz organizasyonlarla tanıttık. Diğer taraftan ülkemizin ve Konya’nın en önemli problemi istihdam konusu, sanayi ve ticaretimizin en önemli sorunlarından birini oluşturuyordu. Göreve başladığımız dönemde sanayicilerimiz billboardlara eleman ilanları vermekteydi. Sanayicimizin aradığı nitelikte eleman yetiştirecek, işsizimizin de vasıf kazanacağı bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 2012 yılında proje çalışmalarını tamamladığımız mesleki eğitim merkezi projemiz 2013 yılında tamamlanacaktır” dedi.

Bu dönemde Konya Ticaret Odası’nın üyeleriyle olan ilişkilerini geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirten Öztürk, “Oda faaliyetlerimiz geçen yıl içerisinde tüm üyelerimize açık hale getirilmiştir. Organizasyonlarımızı, ilgili meslek komiteleri aracılığıyla yürüttük ve komiteye bağlı tüm üyelerimizin katılımına açtık. Ayrıca üye danışmanlığı sistemini getirerek tüm üyelerimizin ticaret ve iş hayatında yaşadığı sorunlar konusunda danışmanlık hizmeti almalarını sağlıyoruz. Bu hizmetimizin kapsamını genişleterek üyelerimizin Oda faaliyetlerine daha aktif katılımlarını sağlayacağız. Böylelikle üyelerimiz talep ettikleri tüm konularda görüş ve önerilerini sunabilecekler” dedi.

Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür eden Başkan Öztürk konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

kto-stk-toplanti-(1).jpg

kto-stk-toplanti-(2).jpg