BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

KREDİ MEVDUAT ORANLARI TÜRKİYE ve KONYA

KREDİ MEVDUAT ORANLARI TÜRKİYE ve KONYA31 Ekim 2017 Salı 14:53

Ekonomi haberlerinde çok sık görünen verilerdendir, mevduat ve kredi rakamları. Genelde bu kredi/mevduat oranları ülkeler veya iller bazında sunulmakta ve yorumlanmaktadır. Peki, bankalar topladıkları mevduatı ne yaparlar? Kredi vermek için (vatandaşın yatırdığı paradan başka) nereden para bulurlar? Kime, ne kadar kredi verebilir? Elinde para olmasa da kredi verebilir mi? sorularının cevapları kısaca şu şekilde açıklanabilir: [Devamı]