Koronavirüs ile Mücadele Kapsamında Sokağa Çıkma Kısıtlamaları - Yeni Kısıtlama ve Tedbirler Genelgeleri

30 Aralık 2020 Çarşamba 00:01

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINDA ÜYELERİMİZİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR !!!

Sayın Üyemiz, Covid-19 tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından  yayınlanan genelgeler ile ülkemiz genelinde uygulanmak üzere bazı kısıtlamalar getirilmiştir. Bu kısıtlamalar ile alakalı olarak üyelerimizin dikkat etmesi gereken bazı hususlar şu şekildedir:

• Hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önceki genelge kapsamında  belirlenen usul ve esaslar1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacaktır.
  • Kısıtlama süresince üretim, imalat, inşaat ve tedarik zinciri içerisinde bulunan işyerleri başta olmak üzere aşağıdaki genelgede belirtilen sektörler ile buralarda çalışanlar kısıtlamadan muaftır.

• İlgili dönemde çalışma izinleri için müracaat alınmayacak olup, daha önceki dönemlerde (Mart-Mayıs) alınan çalışma izinleri (genelge içerikleri farklı olduğu için) geçerli değildir.

• Muafiyet kapsamına giren üyelerimiz aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurarak çalışmalarına devam edebileceklerdir.

1. Vergi Levhası veya Sanayi Sicil Belgesi fotokopisi,
  2. Firma Personel Listesi (TC kimlik no’lu, kaşeli ve imzalı) veya BAĞKUR belgesi

• Belirtilen belgelerin servis araçlarında hazır bulundurulması, sorulduğunda güvenlik birimlerine ibraz edilmesi gerekmektedir. Servis aracı dışında ise aynı belgelerin her araç için hazır bulundurulması gerekmektedir.

• Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde kısıtlamadan muafiyet tanınacak yerler ve kişilerle ilgili istisnanın kapsamı sadece muafiyet nedeniyle sınırlı olacak, bunun dışında genel muafiyet şeklinde bir durum kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Kişiler, muafiyete neden olan durum kapsamında ikametlerinden çıkabilecek olup bu süre içinde muafiyet nedenine dair zaman ve güzergah ile sınırlı kalacaktır

• Sokağa Çıkma Kısıtlaması ve Çalışma Sürelerinin Düzenlenmesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları; Cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
Kısıtlamaların esasları ve kısıtlamalardan muaf yerler ve kişiler listesi de genelgenin içerisinde yer almaktadır.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak 2021 Cuma gününün resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

31 Aralık 2020 - 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamında  belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İle Valiliğine Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarıyla ilgili ek genelge göndermiştir.
Özetle; yılbaşı akşamında başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca tam mesai yapılarak, Kovid-19 salgınıyla mücadelede alınan diğer önlemlerle birlikte, konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler de dahil olmak üzere hiçbir mekanda yılbaşı partisi/kutlama organizasyonu yapılmamasına yönelik gerekli planlama, koordinasyon ve denetim faaliyetleri eksiksiz şekilde yerine getirilecektir.