BLOG >> KTO RAPORLARI >> M. MUSTAFA AKKAN

KOP PROJESiNİN KONYA’YA VE BÖLGEYE KAZANDIRDIKLARI

KOP PROJESiNİN KONYA’YA VE BÖLGEYE KAZANDIRDIKLARI31 Ekim 2017 Salı 15:28

Konya Ovası Bölgesi, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar uzanan her dönemde, sosyal ve ekonomik alanda önemli bir merkez olmuş ve çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. İnsanlığın kültürel gelişim sürecinde, üretim, beslenme, teknoloji, inanç ve sosyal yaşam unsurlarının yeniden biçimlenme faaliyetleri, başta Çatalhöyük olmak üzere, Bölge’deki kültürel alanlarda hayat bulmuş, bu önemli gelişmeler Bölge’nin birçok devlet ve imparatorluğun merkezi olmasına kadar uzanmıştır. [Devamı]