BASIN ODASI

KOP Eylem Planı Ziyareti

KOP Eylem Planı Ziyareti  25 Nisan 2012 Çarşamba 12:12

KTO Başkanı Selçuk Öztürk KOP Eylem Planı’nın bölge için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu söyledi. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti.

Sayı    : 2012/34
Konu   : KOP Eylem Planı Ziyareti

BASIN BÜLTENİ

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret ederek KOP Eylem Planı hakkında bilgi verdi. Prof. Babaoğlu, “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerini geleceğe hazırlayacak ve bölgemizin yatırım fırsatlarını içerecek KOP Eylem Planı hazırlık çalışmalarına başladık. Bu çerçevede KOP illerini kapsayacak KOP Eylem Planı Çalışma Grupları oluşturularak her ilin en geniş katılımıyla proje ve program önerilerini alacağız. Bölgemizde su kaynaklarının etkin kullanımı ve tarımsal-kırsal kalkınmaya öncelik vereceğimiz KOP Eylem Planı'nda turizm, sanayi-ticaret, ulaştırma-lojistik, eğitim, sağlık gibi sektörlere dair yatırım proje öneri ve teklifleri de plana dahil edeceğiz. Bu çalışmalar sonucu oluşturacağımız taslak planı Kalkınma Bakanlığımıza sunacağız. Başladığımız il ziyaretleri ile Eylem Planı İl Çalışma Gruplarının oluşturulması konusunda bilgi paylaşımı yapmaktayız” dedi.

Başkan Öztürk de KOP Eylem Planı’nın bölge için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu söyleyerek, “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Konya’nın bölgesindeki illerle birlikte önemli çalışmalar yürütmektedir. Hazırlanan KOP eylem planı da bölgenin yatırım cazibesini artıracak bir çalışmadır. Tarım ve kırsal kalkınma ile birlikte diğer sektörlerde yatırım fırsatı sunacak eylem planı bölgemizin 2023 vizyonuna büyük katkı sağlayacaktır.  Liman bağlantıları ve lojistik merkez projeleriyle bölgenin merkezi olacak Konya’nın yatırım alacağı projeleri destekliyoruz, biz de gerekli her türlü çalışmayı yapacağız” şeklinde konuştu.

HABER İLE İLGİLİ RESİMLER: