BLOG >> KTO RAPORLARI >> EMRE YILMAZ

Konya ve 8 Büyük İlle Karşılaştırmalı Analizi

Konya ve 8 Büyük İlle Karşılaştırmalı Analizi12 Kasım 2014 Çarşamba 17:17

Konya'nın Türkiye'deki yerini görebilmek ve Konya'yı istatistiki verilerle yakından tanımak için hazırlanan bu rapor Konya'nın ileriye dönük planlarına kaynak olacaktır.

Bu rapor, Konya ile Ekonomi Bakanlığı’nın 2010 yılında “Nitelikli Sıçrama Kabiliyeti Olan İller” listesindeki 8 ilin (Gaziantep, Kayseri, Denizli, İzmir, Bursa, Adana, Mersin ve Eskişehir) karşılaştırmalı analizini içermektedir. İllerin demografi yapılarını, ekonomilerini, sosyal yaşamlarını inceleyeceğimiz bu raporda, kendi içinde tutarlı olan bir endeks analizi de yapılacaktır. Rapora bu yedi ilin alınmasının temel kriterler, ihracat, nüfus, kentleşme ve en önemlisi de rekabettir.

Raporun diğer bir amacı: Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında Konya’nın yerini görmek, zayıf ve güçlü yönlerini bularak Konya için bir ihracat çerçevesi hazırlayarak 2023 yolunda atılacak adımların stratejik planını yapacak dataya sahip olmaktır. [Devamı]