Konya Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden Duyuru

Konya Ticaret Sicili Müdürlüğü'nden Duyuru12 Mayıs 2020 Salı 10:09

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı kooperatiflerin, Kooperatif Yönetim Kurulu olağan ve olağanüstü genel kurul hakkındaki duyurusu.

T.C. Konya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün odamıza göndermiş olduğu yazıda;

17 Nisan 2020 tarihli ve 31102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7244 sayılı "Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun" 2.maddesinin (d) fıkrasında "24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamındaki genel kurul toplantıları 31/7/2020 tarihine kadar ertelenir.

Bu süre, ilgili Bakan tarafından 3 aya kadar uzatılabilir. Ertelenen genel kurul toplantıları, ertelemenin sona erdiği tarihten itibaren üç ay içinde yapılır. Mevcut organların görev, yetki ve sorumlulukları erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurula kadar devam eder." denilmekte olup; Bakanlığımıza bağlı kooperatiflerin, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanlıkları tarafından olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarının Kanunda belirtilen süreler içerisinde planlanması, ilk genel kurul toplantısına kadar mevcut organların görev, yetki ve sorumluluklarının devam ettirilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.