BASIN ODASI

Konya Ticaret Odası, TÜRKAK Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı

Konya Ticaret Odası, TÜRKAK Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı 14 Aralık 2012 Cuma 08:51

Sayı     : 2012/102
Konu    : TÜRKAK Yönetim Kurulu toplantısı

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası, TÜRKAK Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı

Konya Ticaret Odası, TÜRKAK Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleştirilen TÜRKAK Danışma Kurulu toplantısının ardından, Yönetim Kurulu Konya Ticaret Odası’nda toplandı.

TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücel, TÜRKAK’ın Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlandıktan sonra yapılanmasına hızla devam ettiğini ifade ederek “Her bir isim alanında yetkin ve başarılı kişilerden oluşan yeni yönetim kurulumuz ile vizyonu genişleyen TÜRKAK, akreditasyon ve dolayısıyla uygunluk değerlendirme alanında yeni bir dinamizm getirecektir. Yönetim kurulumuz olarak Avrupa Birliği Bakanlığımızdan aldığımız destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TÜRKAK Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk de Konya’nın İstanbul’dan sonra TÜRKAK yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yapan ikinci şehir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öztürk, “TÜRKAK Danışma Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantısı vesilesi ile Avrupa Birliği Bakanımızı ve TÜRKAK yönetimini Hazreti Mevlana’nın anıldığı bu müstesna günlerde şehrimizde ağırladık. TÜRKAK; gıdadan sanayiye, tarımdan hizmetlere kadar çok geniş bir yelpazede hemen her sektörde faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşlarının, ürün güvenliği, standartlar ve piyasa gözetim ve denetimi konularında ulusal ve uluslararası standartlara göre faaliyette bulunmalarını sağlamaktadır. Yönetim kurulu olarak kurum hedefleri çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimiz tüccar ve sanayicisinin TÜRKAK’ı daha yakından tanıması amacıyla danışma ve yönetim kurulu toplantısının Konya’da düzenlenmesi son derece faydalı olmuştur” dedi.

TÜRKAK Yönetim Kurulu toplantısında, Danışma Kurulu’nun aldığı tavsiye kararları değerlendirildi. Toplantıda, helal gıda standartlarının belgelendirmesi faaliyetlerinin uluslararası kabulü için bir akreditasyon mekanizması kurulması çalışmalarına ağırlık verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

1.-turkak_-selcuk-ozturk.jpg

2.-turkak_ahmet-yucel.jpg