BASIN ODASI

Konya Ticaret Odası Temsilciliği, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açıldı.27 Ağustos 2012 Pazartesi 10:53

Sayı    : 2012/067
Konu  : KTO Temsilciliği

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın ihracatta var olan potansiyelini iyi değerlendirerek 2023’te 15 milyar dolar ihracat yapan bir şehir haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi. Başkan Öztürk, “Şehrimiz son on yıllık dönemde Türkiye ortalamasının üzerinde yaptığı ihracatla gelecek hedeflerine ulaşacak potansiyele sahiptir. İhracatımız açısından önemli bir rakam da; ihracatçı firma sayısı bakımından Türkiye’de ilk beş şehir içerisinde yer almaktayız. Bu rakamın ihracatımıza yeteri kadar yansımadığını düşünüyoruz. Bu açıdan ihracatçı firmalarımızın daha fazla ihracat gerçekleştirmeleri için önündeki engelleri kaldırmak ve ihracat işlemlerini hızlandırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konya Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren ihracatçı firmalarımızın Odamız dış ticaret servisindeki hizmetlerden yararlanmaları mesafe uzaklığı nedeniyle önemli bir zaman kaybına neden oluyordu. Odamıza uzak kalan üyelerimizin işlemlerini kolaylaştırmak için Konya Organize Müdürlüğü’nde Konya Ticaret Odası temsilciliğini hizmete açtık. 381 firmanın yer aldığı KOS bölgesinde açılan temsilciliğimizde ihracatla ilgili her türlü belge verilebilmektedir” dedi.