BASIN ODASI

Konya İş Dünyasından KTO Karatay Üniversitesi’ne Tam Destek

Konya İş Dünyasından KTO Karatay Üniversitesi’ne Tam Destek10 Temmuz 2014 Perşembe 10:58

Konya iş dünyasından KTO Karatay Üniversitesi’ne tam destek.

Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk birlikte KTO Karatay Üniversitesi’nin tercih destek noktasını ziyaret ederek tercih yapacak öğrencilerle sohbet ettiler. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak tarafından karşılanan başkanlar danışmanlardan bilgi aldı.

ku1.JPG

KTO Karatay Üniversitesi’nin Zafer Meydanı’nda açtığı tercih destek noktası üniversite adaylarının ve velilerin yoğun ilgisini görüyor. Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi’nin tercih destek noktasını ziyaret etti. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak tercih destek noktasında öğrencilere verilen danışmanlık hizmeti hakkında başkanlara bilgi verdi. Başkanlar bilgi ve destek almak için tercih noktasında bulunan öğrenci ve velilerle sohbet etti.

ku2.JPG

Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli, geleceğin oda ve borsa başkanlarının Karatay Üniversitesi’nden çıkacağını belirterek, “21. yüzyılda ülkelerin en büyük sermayesi yetişmiş insan gücü olacaktır. İnsanın en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bugün insanlara en faydalı iş ise insanları meslek sahibi yapmaktır. Ekonomide başarının sırrı ne emektir, ne sermayedir ne şudur ne budur. Tek kelimeyle insandır. İnsan varsa emek vardır. İnsan varsa sermaye vardır. KTO Karatay Üniversitesi, Konya’da insana yapılan en büyük yatırımdır. Kuş alayıyla uçar derler. İnşallah birlik ve beraberliğimiz sayesinde eğitim alanında da önemli işler yapacağız” dedi.

kto---ku-tercih-destek-(3).jpg

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de Konya ekonomisinin hızla geliştiğini belirterek, “Şehrimiz Türkiye’nin en düşük işsizliğine sahip şehirler arasındadır. Konya sanayicisi üretmekte yatırım yapmakta ve şehrini hızla kalkındırmaktadır. Konya; üniversiteleri ile eğitim alanında da ilerlemektedir. Konya Ticaret Odası’nın şehrimize kazandırdığı KTO Karatay Üniversitesi üniversite – sanayi işbirliği için önemli bir görevi üstlenecektir. Üniversitemizin bir diğer avantajı da tüm kurumlarla sağladığı işbirliğidir. Bu işbirliği üniversite adaylarının tercihinde etkili olacaktır” dedi.

kto---ku-tercih-destek-(2).jpg

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise bu tercih döneminde KTO Karatay Üniversitesi’nin yüzde yüz oranında doluluğa ulaşmasını beklediklerini ifade ederek “KTO Karatay Üniversitemizin tercih destek noktasındaki uzman arkadaşlarımız gençlerimize tercih konusunda yardımcı oluyorlar. Öğrencilerimizin tercih çadırına ilgi göstermeleri bizi son derece memnun etmiştir. KTO Karatay Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilerimiz için önemli fırsatlar bulunmaktadır. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz staj ve iş bulma konusunda geniş bir imkâna kavuşacaklar. Ticaret Borsamız, Sanayi Odamız ve Ticaret Odamızın birlikteliği ile sağladığı iş çevresi bağlantısı öğrencilerimiz için imkânlar sunmaktadır. Borsa Başkanımız Uğur Kaleli’ye ve Sanayi Odası Başkanımız Memiş Kütükcü’ye ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da “17 Temmuz 2014 tarihine kadar devam edecek tercih döneminde KTO Karatay Üniversitesi'nin Konya merkezde sekiz noktada ve birçok ilde kurulan tercih noktalarında öğrencilere destek verilmektedir. Bunun için KTO Karatay Üniversitesi'nin resmi internet sitesi ve Facebook sayfası üzerinden tercih noktaları hakkında bilgi alınabilmektedir. Üniversite adaylarımızın mutlu bir gelecek için doğru tercih yapması gerekmektedir. Bu sebeple uzmanlarımız adayların tercih hakkında her türlü sorularına cevap vermektedir” dedi.

Tercih destek noktasını ziyaret eden öğrenciler de KTO Karatay Üniversitesi’nin tercih danışmanlığı hizmetinden son derece memnun kaldıklarını belirterek yetkililere teşekkür ettiler.