BASIN ODASI

Konya İli Ekonomik Göstergeleri - Mart 2012

Konya İli Ekonomik Göstergeleri - Mart 201205 Nisan 2012 Perşembe 16:39

Konya Ticaret Odası “Konya İli Ekonomik Göstergelerini” yayınladı.

Sayı     : 2012/022

Konu   : Konya İli Ekonomik Göstergeleri

BASIN BÜLTENİ

Konya Ticaret Odası “Konya İli Ekonomik Göstergelerini” yayınladı. Konya’nın ekonomik verilerinin aylık analizlerini kapsayan “Konya Perakende Güven Endeksi”, “KTO İstihdam İzleme Bülteni” ve “Konya Dış Ticaret Bülteni” Konya’nın ekonomik gelişiminin en kısa sürede, en sağlıklı verilerle değerlendirilebileceği kaynakları oluşturuyor.

- Konya perakendesi Mart’ta yükseldi

Mart ayında KOPE 2,7 değerini alırken TEPE 0,7 değerini almıştır.

- Konya istihdam artışında istihdam lideri ilk 15 il arasında 4. sırada

Aralık 2010’dan Aralık 2011’e sigortalı ücretli sayısı Türkiye’de 1 milyon (yüzde 10) artarken Konya’da yaklaşık 26 bin (yüzde 13) arttı.

- 2012 Yılının ilk 2 ayında ihracatımız %37,1 oranında arttı.

Konya, 2012 yılının ilk iki ayında toplam 196,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, önceki yılın ilk iki ayına göre artış oranı ise %37,1 olmuştur.

* Bültenlerin bir sonraki yayınlama tarihi 02.05.2012’dir.