Konya Emniyet Müdürlüğü, Online Kimlik Bildirme Projesi

Konya Emniyet Müdürlüğü, Online Kimlik Bildirme Projesi 28 Kasım 2013 Perşembe 09:20

1774 sayılı kanunun 6.maddesinde sayılan her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinin işyeri sahibi veya sorumlu işleticisi tarafından, o işyerinde çalışan veya barınanların Kimlik bildirimlerini internet üzerinden yapabileceklerdir

Sayın Üyemiz,

Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden Odamıza gelen yazıda;

İlgi:
a) 03.06.2013 tarih ve 65869167-20334-(63311)-2013/ sayılı yazımız.
b) Konya Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünün 21.01.2013 tarih ve B.05.1.EGM.4.42.20529.(31558)39 sayılı yazısı.
c) Konya Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünün 05.06.2013 tarih ve 65869167.20529-(31558).341 sayılı yazısı.
e) 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik.

İlgi (a) yazımızda Konya Emniyet Müdürlüğünü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünün ilgi (b) yazılarında belirtildiği gibi, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi işlem Dairesi Başkanlığının www.konya.pol.tr web sitesi üzerinde çalışan “Online İhbar” ve “Bilgi Edinme” projeleri dışındaki diğer projelerle birlikte Kimlik Bildirim projesi Emniyet Genel Müdürlüğünün (WST) Web Siteleri Topluluğu projesi kapsamında, Emniyet Teşkilatı Birimlerine ait internet web sitelerinin tek bir çatı altında toplanacağı proje içerisinde bütün birimlerimizin ortak kullanacağı ortak bir veri tabanı olan standart bir formatta online uygulamalar olacağı bildirilerek www.konya.pol.tr web sitesi üzerinde hizmet veren Kimlik Bildirme Projesi yeni web sitesi topluluğu projesi içerisinde yer almadığından hizmete kapatıldığı bildirilmişti.

İlgi (c) yazıda hizmete kapatıldığı bildirilen Kimlik Bildirme Projesinin, diğer online projeler gibi merkezi bir yeni uygulama geliştirilinceye kadar hizmetin aksamaması, vatandaş memnuniyetinin gözetilmesi nedeniyle önceki web sitesi üzerinden subdomain olarak link verilmek suretiyle yeniden kullanıma açılmıştır.

1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununu gereği her çeşit ticaret ve sanat amacı güden iş yerlerinde çalışanlar ve buralarda her türlü barındırmalar için iş yerlerinin sorumlu işleticisi; örneğine uygun kimlik belgesi doldurularak üç gün içinde genel kolluk örgütüne verilmesi zorunludur.

İşyerlerinin sorumlu polis merkezine kimlik bildirimlerini internet üzerinden online olarak yapabilmelerine imkan sağlayan “Çalışanlara ait online Kimlik bildirme Projesi”, www.konya.pol.tr kimlik bildirim projesi linki üzerinden Valilik Makamının 24.04.2012 tarih ve B.05.1.EGM.4.42.20322.12-457 sayılı olurları ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Çalışanlara ait kimlik  bildirimleri online olarak yapmak isteyen işyerleri;

1). Kullanıcı Adı ve Şifre talebi için http://www.kimbil.konya.pol.tr yada Konya Emniyet Müdürlüğü ana sayfasında bulunan Kimlik Bildirme linkine tıklayarak sayfa üzerinde bulunan Online Kimlik Bildirme Kayıt Formu linki açılıp WORD sayfasında bulunan KİMLİK BİLDİRME OTOMASYON PROGRAMI KULLANICI TALEP FORMU iş yeri sahibi yada sorumlu işleticisi tarafından doldurularak iş yerinin  bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirliğine teslim edilecektir.

2). Kimlik Bildirme Otomasyon Programı Kullanıcı Talep Formu, bağlı olunan Polis Merkez Amirliğine teslimini izleyen yedi gün içerisinde işyeri sahibi ya da sorumlu kişinin T.C. Kimlik Numarası Kullanıcı Adı ve şifresi olarak tanımlanarak aktif hale getirilip, şifre tanımlaması yapılan iş yeri sahibi veya sorumlu işleticisinin mail adreslerine bildirilecektir.

3). Aktif hale gelen kullanıcı adı ve şifresi ile önce iş yeri sahibi sistem üzerinden işveren bilgilerini güncelleyecek, daha sonra çalışanları yeni kayıt linkine tıklayıp ayrı ayrı kaydedeceklerdir.

4). 1774 Sayılı Yasaya göre İş yerinde çalışanlara ait kimlik bildirimleri iş yeri sahibi veya sorumlu işleticisi; tarafından örneğine uygun olarak doldurulup üç gün içerisinde, yine aynı şekilde işten ayrılan personelinde bağlı olunan Polis Merkez Amirliğine aynı süre içerisinde bildirilmesi zorunludur,

5). İsteğe bağlı olarak bütün bu işlemler www.konya.pol.tr internet sayfasındaki kimlik bildirim projesi linkinden bağlanarak bildirim yapacaklardır. (Online işlem yapmak istemeyen iş yeri sahipleri ve sorumlu işleticileri eskiden olduğu gibi fiziki olarak sorumlu bulunulan Polis Merkez Amirliklerine yasal süre içerisinde doldurmuş oldukları formları teslim edeceklerdir.)

Önemle duyurulur.