Konya-2 °C

KONYA EKONOMİ RAPORU 2017

KONYA EKONOMİ RAPORU 201708 Ağustos 2018 Çarşamba 13:13

Konya’nın ve ülkemizin gelecekte dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alacak yatırımlara yön verecek alt yapıyı hazırlamaya katkı sağlayacak Konya Ekonomi Raporumuz yayınlanmıştır.

KONYA EKONOMİ RAPORU 2017

Konya Ticaret Odası, 136 yıllık köklü geçmişiyle şehrimiz ve ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültür alanlarda gelişimine katkı sağlamak için canla başla hizmet etmektedir. Odamız, sorumluluk almaktan kaçınmadan şehrimize ve ülkemize hizmet eden özel sektör temsilcilerine fazlasıyla değer vererek, büyümeleri ve gelişmeler yönünde tüm imkânlarını seferber etmektedir.

Konya Ticaret Odası olarak, Konya’yı, Türkiye’nin merkez şehirlerinden biri yaparak, ticarette rekabet gücü yüksek, sanayisi gelişmiş, yaşam kalitesi yüksek bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedef çerçevesinde; programlı olarak yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz projelerimizle, Konya’nın ihracatını artırmak, iş dünyamızın başta nitelikli ara eleman sorunu olmak üzere tüm sorunlarına çözüm olmak, üyelerimizin ticaret hayatında yaşadığı sıkıntıları gidererek özel sektörün ülke ekonomisine maksimum katkıyı sağlaması için çalışıyoruz.

Odamız, şehrimize dair başta ekonomik olmak üzere sosyal, kültürel ve birçok alanda yaptığı çalışmalarla veri üretmektedir. Konya ekonomisinin faydalanacağı kaynak niteliğindeki çalışmalara önem vermekteyiz. Bu kapsamda, ülkemizin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olan Konya’nın sosyo-ekonomik hayatına ışık tutacak “Konya Ekonomi Raporu 2017” adlı çalışmayı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmanın şehrimizin ve ülkemizin ileriye dönük strateji ve hedeflerine ulaşması noktasında temel oluşturacağına inanıyoruz.

Konya Ticaret Odası olarak daima gelecek için çalışmakta ve yeni nesillere daha yaşanılabilir bir Konya ve Türkiye bırakmak için gayret etmekteyiz. Bir önceki yılın Dünya, Türkiye ve Konya ekonomilerinin değerlendirilmesi ve gelecek beklentilerinin ne olacağına dair öngörülerimizin yer aldığı bu çalışmamız da kaynak eser niteliği taşıyacak ve gelecek yıllarda Konya ekonomisinin gelişim sürecini yansıtacak bir arşiv olacaktır.

Bu bağlamda, “Konya Ekonomi Raporu 2017” adlı eserimize katkı sağlayan bütün kurum ve kuruluşlara, kitabın hazırlanmasında yoğun emek sarf eden ekip arkadaşlarımıza teşekkür eder, bu ve bunun gibi birçok çalışmayla tekrar karşınızda olma temennisiyle saygılar sunarız.

Konya Ekonomi Raporu 2017 için lütfen tıklayınız.