KONYA EKONOMİ RAPORU 2016

KONYA EKONOMİ RAPORU 2016 04 Ekim 2017 Çarşamba 11:55

Konya’nın ve ülkemizin gelecekte dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alacak yatırımlara yön verecek alt yapıyı hazırlamaya katkı sağlayacak Konya Ekonomi Raporumuz yayınlanmıştır.

KONYA EKONOMİ RAPORU 2016

Konya Ticaret Odası, 135 yıllık geçmişi ve Selçuklu’dan, Osmanlı’dan aldığı mirasla Konya ve Türkiye’ye canla başla hizmet etmektedir. Konya Ticaret Odası olarak, sorunlara ve gelişmelere kulağını tıkamadan, sorumluluk almaktan kaçınmadan şehrimize ve ülkemize hizmet etmekteyiz.

Odamız, ekonomik düzlemdeki bütün gelişmeleri özümseyerek; kalkınma, İnovasyon ve ekonomik gelişmişlik için her yıl, 100’den fazla seminer ve konferans düzenlemekte; 100’e yakın bilgi ve araştırma raporu hazırlamakta ve yerli-yabancı yatırımın şehrimize kazandırılması için de 50’ye yakın ülkeyle ekonomik anlamda gezi, ziyaret ve toplantılar gerçekleştirmektedir. Konya özelinde ise bir yandan aylık tüketici endeksleri ile ekonominin nabzını tutarken, diğer yandan Konyalı firmalarımızın özel ve genel sorunlarını ele aldığımız ve 24.000 üyemizin tamamının peyderpey davet edildiği “Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları” ile çözüm odaklı çalışmaya gayret etmekteyiz. Aylık çıkardığımız “Yeni İpekyolu” dergimizle de ülke ve Konya’nın gündemini takip edip, araştırmalarla destekleyerek şehrimizin beşeri sermayesine de katkı sağlamaktayız.

“Konya Ekonomi Raporu 2016” bahsettiğimiz tüm bu çalışmaları harmanlayan, çok kapsamlı ve detaylı bir çalışmanın ürünüdür. Bu yayında onlarca kurum ve kuruluştan; nüfus, eğitim, kültür-sanat, turizm, hayvancılık, tarım, enerji, dış ticaret, iletişim, ulaşım, istihdam, sağlık, yatırımlar ve ekonomi alanlarında aldığımız verileri Türkiye karşılaştırmalarıyla Konya’mızı daha iyi tanımak ve tanıtmak için sistematik olarak yerleştirdik. Böylece şehrimizin oldukça geniş bir perspektiften somut olarak resmini ortaya koyarak, bir “Başucu eser” haline getirdik.

Konya Ticaret Odası 2016 Ekonomik Raporu, Konya’nın geleceğini planlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Yayınlanan eser, bir anlamda şehrin bugünkü ekonomik karnesini yansıtmakta ve geleceğe dair planlamalar yapılabilmesi açısından şehrin yöneticilerine yol gösterici nitelik taşımaktadır.

Konya gerek üretim çeşitliliği, gerek modern altyapıya sahip organize sanayi bölgeleri, gerekse yüksek dış ticaret potansiyeli açısından ülkemizin yıldız şehirleri arasında yerini alan bir yapıya sahiptir. Ancak bu hedeflere ulaşılabilmesi için dünya pazarının iyi tahlil edilip, yarın bu pazarlarda güçlü aktörlerden birisi olabilmek için bugün atılacak adımlar, planlamalar, hayati önem taşımaktadır. İşte bu çalışmalar Konya’nın ve ülkemizin gelecekte dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alacak yatırımlara yön verecek alt yapıyı hazırlamaya katkı sağlayacaktır.

Raporda öne çıkan başlıklar ve yapılan SWOT analizleri sonucunda belirlenen Konya’nın güçlü ve zayıf yönleri tek tek ele alınıp yatırımlar ve üretimler buna göre yönlendirilecektir. Çalışmanın ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine yön vermesini temenni ederek kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Saygılarımızla.

Konya Ekonomi Raporu 2016 için lütfen tıklayınız.