KONYA EKONOMİ RAPORU 2015

KONYA EKONOMİ RAPORU 201503 Ekim 2016 Pazartesi 15:15

Odamız tarafından hazırlanan “Konya Ekonomi Raporu 2015”ü sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

KONYA EKONOMİ RAPORU 2015

Konya Ticaret Odası, ekonomik düzlemdeki bütün gelişmeleri özümseyerek; kalkınma, İnovasyon ve ekonomik gelişmişlik için her yıl, 100’den fazla seminer ve konferans düzenlemekte; 100’e yakın bilgi ve araştırma raporu hazırlamakta ve yerli-yabancı yatırımın şehrimize kazandırılması için de 50’ye yakın ülkeyle ekonomik anlamda gezi, ziyaret ve toplantılar gerçekleştirmektedir.

Konya özelinde ise bir yandan aylık tüketici endeksleri ile ekonominin nabzını tutarken, diğer yandan Konyalı firmalarımızın özel ve genel sorunlarını ele aldığımız ve 20.000 üyemizin tamamının peyderpey davet edildiği “Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları”yla çözüm odaklı bir çalışmaya gayret etmekteyiz. Aylık çıkardığımız “Yeni İpekyolu” dergimizle de ülke ve Konya’nın gündemini takip edip, araştırmalarla destekleyerek şehrimizin beşeri sermayesine de katkı sağlamaktayız.

“Konya Ekonomi Raporu 2015” ise bahsettiğimiz tüm bu çalışmaları harmanlayan, çok büyük ve detaylı bir çalışmanın ürünüdür. Bu yayında yüzlerce kurum ve kuruluştan; nüfus, eğitim, kültür-sanat, turizm, hayvancılık, tarım, enerji, dış ticaret, iletişim, ulaşım, istihdam, sağlık, yatırımlar ve ekonomi alanlarında aldığımız verileri Türkiye karşılaştırmalarıyla Konya’mızı daha iyi tanımak ve tanıtmak için sistematik olarak yerleştirdik. Böylece şehrimizin oldukça geniş bir perspektiften somut olarak resmini ortaya koyarak, bir “Başucu eser” haline getirdik.

Saygılarımızla.

Konya Ekonomi Raporu 2015 için lütfen tıklayınız.