Konya Ekonomi Raporu 2013

Konya Ekonomi Raporu 201330 Ekim 2014 Perşembe 13:26

Odamız tarafından hazırlanan “Konya Ekonomi Raporu 2013”ü siz değerli üyelerimizle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Konya Ticaret Odası (KTO) olarak, Konya ekonomisinin nabzını tuttuğumuz “Yeni İpekyolu Dergisi” ve “Konya İli Ekonomik Göstergeleri”ne ek olarak bu yıldan itibaren yıllık olarak Konya ekonomisinin verilerini rapor halinde yayınlayacağız. İlk çalışma olan Konya Ekonomi Raporu 2013’te Konya’nın sosyo-ekonomik durumu; Demografik Yapı ve Sosyal Kalkınma, Makroekonomik Göstergeler başlıkları altında inceleniyor. Ulaşım ve Haberleşme Altyapısı, Konya’nın Projeleri, Konya’nın Swot Analizi’nin yer aldığı raporda Konya’nın 2023 Vizyonu bölümünde ülkemizin hedeflediği noktaya ulaşabilmesi için Konya olarak nasıl bir katkı sağlanacağı ve hedeflerin neler olacağı konusunda çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Konya’nın 2023 yılındaki temel hedefi ilimizin sahip olduğu bütün kaynakları harekete geçirerek daha yüksek bir üretim kapasitesi ve daha yüksek bir milli gelire ulaşmaktır. Bu çerçevede Konya’nın 2023 yılına kadar tarım, sanayi, ulaşım, turizm, enerji, eğitim, altyapı ile kent kimliği alanlarında gerçekleştirileceği büyük projelerle Türkiye’nin merkez şehri olması hedeflenmektedir.

Saygılarımızla.

Konya Ekonomi Raporu 2013 için tıklayınız.