Konya Büyükşehir'den Harfiyatçılara Duyuru

Konya Büyükşehir'den Harfiyatçılara Duyuru14 Aralık 2016 Çarşamba 09:35

Konya Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının depolama alanları dışındaki yerlere kaçak dökülmelerini önlemek amacıyla hafriyat taşıyan araçlara GPS cihazı zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Hafriyat Toprağı, inşaat ve Yıkıntı Atıkları Kontrolü Yönetmeliğinin amacı hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması ve bertarafı faaliyetlerini denetleme görevi Belediyelerin Görev Yetkileri arasında yer almaktadır.

Bu kapsamda; adı geçen yönetmelik hükümleri çerçevesinde, denetleme görevini tam yerine getirebilmek amacıyla UKOME'nin  11/06/2014 tarih ve 2014/5/04'nolu kararı ile Araç Takip Sisteminin kurulması, ilimiz sınırları içerisinde hafriyat toprağı taşıyan araçlara "Taşıma izin Belgesi" düzenlenmesi aşamasında "Büyükşehir Belediyemize başvuran gerçek ve tüzel kişilere ait araçlara GPS (uydu bazlı navigasyon sistemi) cihazının takılmasının zorunlu hale getirilmiştir. Bu itibarla hafriyat taşıyan araçlardan GPS/ Taşıma izin Belgesi almayan gerçek ve tüzel kişilere yasal işlem uygulanacaktır.

İlgili Üyelerimizin Bilgilerine Sunulur.