Konteyner Taşıma Kilitleri (Twistlock)

Konteyner Taşıma Kilitleri (Twistlock)07 Mayıs 2013 Salı 14:31

Konteyner taşıyan araçlarda standart kilitleme ekipmanlarının bulunmadığı, bulunanların kullanılmadığı konusuna dair bilgilendirme.

Merkezden yapılan denetimlerde, konteyner taşıyan araçlarda standart kilitleme ekipmanlarının bulunmadığı, bulunanların kullanılmadığı veya bunun yerine demir çubuk gibi cisimlerle konteynerin sabitlenmeye çalışıldığının tespit edildiği,

1. Kilit bulundurmayan araçların aşırı hız, ani fren ve manevraları sırasında konteynerlerin araç üzerinden kayma ve savrulma suretiyle karayoluna düşmesi sonucunda diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini büyük ölçüde tehlikeye düşürdüğü, karayolunda trafik akışını kesintiye uğrattığı ,
  2. Bu sebeple, konteyner taşımacılığı yapan araçlardan belirtilen standartları taşıyamayanların sınır kapılarından ve limanlardan Türkiye’ye girişleri ile limanlardan konteyner alan araçların gümrük bölgesinden bu şekilde çıkışlarına gerekli şartlar sağlanıncaya kadar izin verilmeyeceği,
  3. Karayollarında yapılan denetimlerde kilit sistemi bulunmayan, kullanılmayan veya standart dışı kilit sistemi olan araçların tespiti, halinde, hangi gümrük sahasından giriş yaptığı öğrenilerek cezai müeyyide uygulanacağı, ifade edilmektedir.

Olası kazaların önlenmiş, can ve mal güvenliğinin sağlanması adına Mersin Limanından konteyner yükü alacak araçlarda kilit sistemi bulunmayan (Twistlock), kullanılmayan veya standart dışı kilit sistemi olan araçlara 27.05.2013 tarihi itibariyle Konteyner yükü verilmeyecektir.

Ayrıntılı Bilgiler Ekte (Ek-KONTEYNIR TAŞIMACILIĞI) yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.

KONYA TİCARET  ODASI BAŞKANLIĞI

EK- Konteyner Taşımacılığı için tıklayınız...