KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

17 Eylül 2019 Salı 13:41

KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; KOBİ’lere yönelik “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası” ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla üyelerimize sistemle ilgili duyuru yapılması talep edilmiştir.

“KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası”, Bakanlar Kurulu’nun 04.06.2018 tarihli ve 2018/11892 sayılı “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile oluşturulan devlet destekli bir sistemdir.

Bu kapsamda Halk Sigorta A.Ş. 19.04.2018 tarihinde KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi ile ilgili Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiştir.

Söz konusu Ticari Alacak Sigortası sistemi ile ilgili olarak detaylı bilgiye ekteki bilgilendirme metninden ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Ek: “Devlet Destekli Alacak Sigortası Nedir?”