KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI

KOBİGEL – KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI14 Eylül 2017 Perşembe 11:03

Üretim Ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin Ve Kobilerin Payının Arttırılması

KOSGEB tarafından 11.09.2017 tarihinde KOBİGEL - KOBİ GELİŞİM DESTEK PROGRAMI kapsamında 8 farklı konuda destek duyurusuna çıkılmıştır. Aşağıdaki koşulları karşılayan işletmelere yönelik teknik destek hizmeti verilmektedir.

Başvuru tarihleri 11 Eylül 2017 - 20 Ekim 2017,

Proje çağrısı için başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23.59’da kapatılacaktır. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2016 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, veri tabanı giriş şifreleri ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecektir.

Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’lerdir. Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir.

Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir.

İşletmelerin aşağıda belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek olup, proje çağrısının toplam bütçesi 500.000.000 (beş yüz milyon) TL’dir.
1.Konu: Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları
2.Konu: Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması
3.Konu: Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş
4.Konu: İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım
5.Konu: Mikro ölçekli işletmelerde tasarım - mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme
6.Konu: Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi
7.Konu: Enerji verimliliğinin arttırılması
8.Konu: Yeşil üretime geçiş

Teknik destek konusunda Konya ABİGEM’den bilgi alabilirsiniz.
İrtibat Numaraları;

Ömer Faruk DAĞLIOĞLUGİL