Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB Kuruluşu

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB Kuruluşu26 Nisan 2017 Çarşamba 10:11

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arsa tahsisi için başvurular alınmaya başlanmıştır.

Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB'nin (Silah OSB), 50 hektar toplam alan üzerinde 64 parsel olarak planlandığı ve müteşebbis heyetinin; Kırıkkale Valiliği, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası'ndan oluştuğu ifade edilmektedir.
Altyapı çalışmalarının 2017 yılının sonunda bitmesinin öngörüldüğü belirtilen anılan OSB'nin; MKEK fabrikalarına komşu olunması, şehir merkezinde çok uygun parsel fiyatı, hafriyat bedelinin neredeyse sıfır olması, ulaşım imkânları, tedarik makamlarına ve politika belirleyici-düzenleyici-denetleyici kurumlara ev sahipliği yapan başkent Ankara'ya yakınlık, tecrübeli ve iyi eğitimli kalifiye işgücü, Kırıkkale Üniversitesi ve bünyesinde kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ankara Elmadağ ilçesinde Roketsan'a ve MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı fabrikasına yakınlık, Ankara'da bulunan köklü savunma ana ve yan sanayii, OSTİM savunma ve havacılık kümelenmesi, yine Ankara'da kuruluş aşamasında olan Uzay ve Havacılık İhtisas OSB vb. birçok avantaja sahip olması dolayısıyla yatırımcılar için cazip hale geldiği ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.

Broşür için tıklayınız