Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik01 Ağustos 2017 Salı 16:26

Sayın Üyemiz,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İlgi yazısında; Kimyasalların Kaydı, Değerlendirmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (KKDİK Yönetmeliği)’ in 23/06/2017 tarih ve 30105 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’ de yayımlandığı ifade edilmektedir.

KKDİK Yönetmeliği’ nin yayımlanmasıyla “Kimyasalların Envanteri ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik’in 23 Haziran 2017 tarihinde yürürlükten kalktığı belirtilmektedir. Ayrıca, “Zararlı Madde ve Karışımların Kısıtlanması ve Yasaklanması Hakkında Yönetmelik” in 23 Aralık 2017 tarihinde ve “Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik” in 31 Aralık 2023 tarihinde yürürlükten kalkacağı hatırlatılmaktadır.

Bilgilerinize.