KGTÜ SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı

KGTÜ SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı25 Nisan 2019 Perşembe 08:45

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde SARGEM (Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi bünyesinde kurulan SARGEM (Stratejik Ürünler Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi) Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız Tarım ve Orman Bakanlığından kuruluş ve çalışma için 24.07.2017 tarihinde yasal izinlerini almıştır. Bu amaçla yapılan analizlerin güvenilirliğini sağlamanın temel koşulu olan TS EN ISO/IEC 17025 "Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar’’ kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından Laboratuvarımız 02 Ocak 2018 tarihinde akredite edilmiştir. SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız 42 farklı analizde TÜRKAK Akreditasyonuna sahip olup TSE Başkanlığından ‘’Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı’’ almıştır. Laboratuvarımız aynı zamanda, KOSGEP analiz tedarikçi listesinde yer almakta ve KOBİ olarak tanımlanan işletmelere destek kapsamında hizmet vermektedir.

Verilen Analiz Hizmetleri,

•  Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetkili, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun,
•  TS EN ISO/IEC 17025 uluslararası laboratuvar akreditasyonu standartlarında,
• Güncel, ulusal ve uluslararası kabul görmüş analiz metotları ve deneyimli personelle, Talep ve ihtiyaçlara yönelik,
•  Kontaminasyonu minimuma indiren tek yön çalışma sistemi, Düzenli olarak yapılan ortam ve hava yük ölçüm hizmetleri verilmektedir.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

Saygılarımızla.

KGTÜ SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı tanıtım broşürü için tıklayınız.

Ayrıntılı Bilgi İçin;
Dede Korkut Mahallesi Beyşehir Caddesi No:9 42080 Meram / KONYA