KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU!...

KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU!...18 Ocak 2017 Çarşamba 13:45

Şirket ya da gerçek kişi kaydı yaptırmak isteyen tacirlerimiz anasözleşme ve imza beyannamesi onayını Noterlerden yaptırabilecekleri gibi artık Ticaret Sicili Müdürlüğümüzden de yaptırabileceklerdir.

“6728 Sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”  9 Ağustos 2016 tarih ve 29796 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Kanunun ile

Şirket kuruluşlarında ana sözleşmenin ve imza beyannamesinin; gerçek kişi kayıtlarında ise imza beyannamesinin onayı işlemlerinde Noterler ile birlikte Ticaret Sicili Müdürlükleri de yetkilendirilmişlerdir.

18.01.2017 tarihi itibariyle; şirket ya da gerçek kişi kaydı yaptırmak isteyen tacirlerimiz anasözleşme ve imza beyannamesi onayını Noterlerden yaptırabilecekleri gibi artık Ticaret Sicili Müdürlüğümüzden de yaptırabileceklerdir.

Şirket kuracak gerçek ve tüzel kişilikler ile gerçek kişi kaydı yapacak olan tacirlerimize önemle duyurulur.