Kamu İhale Kurumu E-İhale Duyurusu

Kamu İhale Kurumu E-İhale Duyurusu03 Ekim 2018 Çarşamba 08:45

Kamu İhale Kurumu E-İhale Duyurusu

Kamu İhale Kurumu’nun odamıza göndermiş olduğu 26.09.2018 tarih ve E.2018/24415 sayılı yazısında;

Kamu alımlarında bürokrasinin azaltılması, işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve rekabetin arttırılarak etkin ve verimli bir alım sistemi oluşturulması amacıyla, 2016 yılından bu yana kullanılan e-teklif alınan beyan usulünün (e-ihale) kapsamı genişletilerek, 19 Haziran 2018 itibariyle yaklaşık maliyeti hizmet alımlarında 1 milyon TL’ye, mal alımlarında 8 milyon TL’ye kadar olan açık ihalelerin “e-ihale” ile yapılması mümkün hale gelmiştir.

2 Ocak 2019 tarihi itibariyle ise, parasal sınır olmaksızın mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinden, açık ihale usulü ve 4734 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine göre pazarlık usulü ile gerçekleştirilenler “e-ihale” ile yapılabilecektir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından kamuoyuna açıklanan “Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı”nda da “E-ihale yaygınlaştırılarak ihale süreçlerinde bürokrasinin azaltılması, iş ve işlem maliyetlerinin düşürülmesi, zaman ve kaynak tasarrufunun yapılması” eylemine yer verilmiş ve ulusal ölçekte e-ihale kullanımının arttırılması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda, e-ihale uygulamasına ilişkin hazırlanan eğitim videoları, rehber ve yardım sayfalarına https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/YardimEkran/EBeyan/default.aspx ve https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/YardimEkran/EBeyan/default.aspx?kType=istekli web adreslerinden erişim sağlanması mümkündür.

Bilgilerinize sunulur.