KAĞITSIZ İHRACAT UYGULAMASI BİLGİSAYARLI GÜMRÜK ETKİNLİKLERİ SİSTEMİ (BİLGE)

KAĞITSIZ İHRACAT UYGULAMASI BİLGİSAYARLI GÜMRÜK ETKİNLİKLERİ SİSTEMİ (BİLGE)08 Şubat 2021 Pazartesi 11:40

Kağıtsız İhracat Uygulaması Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri Sistemi (Bilge)

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazıda; kağıtsız ihracat uygulaması kapsamında mavi ve yeşil hatta işlem gören beyannameler ile ilgili BiLGE Sisteminde düzenleme yapıldığı bildirilmiştir.

Yazıda devamla, konu hakkındaki pilot uygulamanın 22.02.2021 tarihinde Ankara Gümrük Müdürlüğünde gerçekleştirileceği ve uygulamanın 03.03.2021 tarihinden itibaren tüm gümrük müdürlüklerinde yaygınlaştırılacağı hususunu bilgilerinize sunarız.

Ek: Ticaret Bakanlığı Yazısı