K3 BELGESİ NEVİ DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR

K3 TÜRÜ YETKİ BELGESİ İÇİN  NEV’İ DEĞİŞİKLİĞİNDE İSTENEN BELGELER

(YENİ ŞİRKETİN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)

1. BAŞVURU DİLEKÇESİ (Firma Yetkilisi Tarafından İmzalanıp, Kaşelenecek, Gerçek kişilerde kişinin, tüzel kişiliklerde ise temsil ve ilzama yetkili kişilerden birinin cep telefonu numarası belirtilecektir.)
  2. ŞAHIS FİRMALARINDA KİŞİNİN, TAŞIMACI TÜZEL KİŞİLİK İSE FİRMA ORTAKLARI İLE TEMSİLE YETKİLİ KİŞİNİN ADLİ SİCİL BELGESİ VE KİMLİK FOTOKOPİLERİ (A.Ş. ve Koop. Yönetim Kurulu Bşk. ve üyelerinin.) (Başvuru dilekçesinde bahse konu kişilerin T.C. Kimlik numaralarının belirtilmesi halinde ayrıca Kimlik Fotokopileri ve Adli Sicil Kayıtları istenilmeyecektir.)
  3. TÜZEL KİŞİLERDE, FİRMAYI TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ / KİŞİLERİN İMZA SİRKÜLERİNİN ASLI VEYA NOTER ONAYLI SURETİ. (İmza sirkülerinin aslının veya Noter onaylı örneğinin, talep edilmesi halinde; aslı görülmüştür şerhi düşülen örneğinin alınmak suretiyle, iade edilebilir.)
  4. TÜZEL KİŞİLERDE, TİCARET ODASI FAALİYET BELGESİ (Belgede Taşımacının Ünvanı, Adresi, Kayıt Tarihi, Çalışma Konusu / İştigali, Sermayesi ve Firma ortakları Yazılı Olacak.)
    Not: Tüzel kişilerde, Unvan, ana sözleşme veya oda faaliyet belgesinde Nakliyecilik ibaresinin bulunması zorunludur.
  5. FAAL VERGİ MÜKELLEFİ OLMALARI ŞARTTIR
  6. TÜZEL KİŞİLİKLERİN, KEP ADRESLERİNİN BULUNMASI
  7. TÜZEL KİŞİLİKLERİN, TİCARET SİCİLİ GAZETE SURETLERİ ( KURULUŞ, GÜNCEL ADRES, ORTAKLIK YAPISI, SERMAYE, UNVAN VE YETKİLİYİ/YETKİLİLERİ GÖSTEREN TİC. SİCİL GAZETESİ) (NEV’İ DEĞİŞİKLİĞİNİN YAPILDIĞI TİC. SİC. GAZETESİ SURETİ)
  8. GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN KENDİ ADINA KAYIT VE TESCİL EDİLMİŞ EN AZ 35 TON AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIĞI EŞYA TAŞIMAYA MAHSUS EN AZ 2 BİRİM ÖZMAL TİCARİ TAŞITLARIN RUHSAT FOTOKOPİSİ (Araçlar vizeli olacak

(ESKİ ŞİRKETİN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)

1. Dilekçe (Devreden bizzat memur huzurunda dilekçeyi imzalayacak)
  2. Eski K Belgeleri (Asılları)
  3. Satılan araç varsa noter satış sözleşmesi fotokopisi, hurdaya ayrılan varsa hurda belgesi mevcut araçların ruhsat fotokopisi
  4. Mali Müşavir Raporu

NOT:

1. Tüzel kişiliği haiz yetki belgesi sahiplerinin en az bir adet Orta Düzey Yönetici (ODY) veya Üst Düzey Yönetici (ÜDY) türü mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması veya bu nitelikleri haiz kişi veya kişileri istihdam edilmesi (Söz Konusu Şartın, Yetki Belgesi Alınış Tarihinden İtibaren 6 Ay İçerisinde Yerine Getirilmesi ve ODY/ÜDY Belgesinin otomasyon sistemine işletmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde taşıt ilavesi, yenileme vb. onaya gönderilecek işlemler yapılamayacağı gibi, KTY.’ de bahsi geçen idari yaptırımlara da maruz kalacaklardır)
  2. Yetki belgesi için başvuranların en az, 2 birim taşıt ve 35 tonluk asgari kapasiteye sahip olmaları şarttır.
  3. Yalnız özmal taşıtlar kaydedilir.
  4. Yetki belgesi eki taşıt belgelerine,
  5. Yetki belgesi eki taşıt belgelerine, eşya taşımaya mahsus ticari taşıtlar kaydedilir.