K3 BELGESİ DEVİR İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR

K3 TÜRÜ YETKİ BELGESİ İÇİN İSTENEN BELGELER

(DEVRALAN’ IN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)

1. BAŞVURU DİLEKÇESİ (Firma yetkilisi tarafından imzalanıp, kaşe vurulacak)
  2. BAŞVURU FORMU (www.kto.org.tr internet adresinden temin edilebilir.)
  3. ŞAHIS FİRMALARINDA KİŞİNİN, ŞİRKETLERDE İSE FİRMA ORTAKLARI İLE TEMSİLİ YETKİLİ KİŞİLERİN ADLİ SİCİL BELGESİ (ASLI) VE NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİLERİ
  4. FİRMAYI TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ/KİŞİLERİN İMZA SİRKÜLERİ (ASLI VEYA NOTER ONAYLI SURETLERİ)
  5. ODA KAYIT BELGESİ (TİCARET VEYA ESNAF SANATKARLAR ODASI) (BELGEDE TAŞIMACININ UNVANI, ADRESİ, KAYIT TARİHİ, ÇALIŞMA KONUSU- İŞTİGALİ, SERMAYESİ YAZILI OLACAK) ODA KAYIT BELGESİNDE SERMAYESİ EN AZ 5.000 TL OLMASI  VE  İŞTİGAL KONUSU İÇERİSİNDE; NAKLİYECİLİK İBARESİNİN BULUNMASI ZORUNLUDUR.
  6. TÜZEL KİŞİLİKLERDE (ŞİRKETLERDE) İSE KİRA KONTRATI VEYA ŞİRKETE AİT OLDUĞUNU GÖSTEREN TAPU ÖRNEĞİ
  7. KAYITLI OLDUĞU VERGİ DAİRESİNDEN FAALİYET BELGESİ VEYA VERGİ LEVHASI FOTOKOPİSİ (KARA YOLU İLE YÜK TAŞIMACILIĞI YAPABİLİR İBARESİ YAZILI OLACAK )
  8. GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN KENDİ ADINA KAYIT VE TESCİL EDİLMİŞ 20 YAŞIN ALTINDA EN AZ 45 TON AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIĞI EŞYA TAŞIMAYA MAHSUS EN AZ 2 BİRİM ÖZMAL TİCARİ TAŞITLARIN RUHSAT FOTOKOPİSİ (ARAÇLAR VİZELİ OLACAK)
  9. ŞİRKETE EN AZ % 25 HİSSE İLE ORTAK OLDUĞUNU GÖSTEREN TİCARET SİCİL GAZETESİ ASLI VEYA ONAYLI SURETİ ( GÜNCEL ADRES, ORTAKLIK YAPISI, SERMAYE, UNVAN VE YETKİLİYİ/YETKİLİLERİ GÖSTEREN TİC. SİCİL GAZETESİ) (ŞAHISTAN ŞİRKETE DEVREDECEKLER TEMİN EDECEKTİR.)

NOT:
GERÇEK KİŞİDEN (ŞAHISDAN) TÜZEL KİŞİLİĞE (ŞİRKET) YAPILACAK OLAN DEVİRLERDE BELGESİNİ DEVREDECEK GERÇEK KİŞİ (ŞAHIS) EN AZ %25 HİSSE İLE TÜZEL KİŞİLİĞE (ŞİRKET) ORTAK OLMALIDIR.

(DEVREDEN’ İN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)

1. Dilekçe (Devreden bizzat memur huzurunda dilekçeyi imzalayacak)
  2. Eski K Belgeleri (Asılları)
  3. Satılan araç varsa noter satış sözleşmesi fotokopisi, hurdaya ayrılan varsa hurda belgesi mevcut araçların ruhsat fotokopisi
  4. Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Örneği ( Nüfus Müdürlüğünden ) (Belgeyi devredecek ve devralacak kişiler aynı sayfada görünecek)

NOT:

1.  K1, K1(Ö) ve K3 Türü Yetki Belgesi Sahibi Tüzel Kişiler ile 27.02.2006 tarihinden sonra müracaat ederek K3 yetki belgesi alan gerçek kişilerin KTY’ nin 43/15. Maddesi hükmü uyarınca; ilk yetki belgesi aldıkları tarihten itibaren 6 ay içinde, en az bir adet Orta Düzey yönetici (ODY) veya Üst Düzey Yönetici (ÜDY) Belgelerine sahip olmaları veya bu niteliklere haiz kişi veya kişileri istihdam etmeleri ve bu durumu otomasyon sistemine işletmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde taşıt ilavesi, yenileme vb. onaya gönderilecek işlemler yapılamayacağı gibi, KTY. de bahsi geçen idari yaptırımlara da maruz kalacaklardır.
  2. Yurt içi eşya ve kargo taşımalarında,  K3  yetki belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmiş özmal, kapalı kasa, ticari taşıtların taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler.

( Belgeler Ticaret Odasınca incelendikten ve düzenlendikten sonra  devir işlemi için Ulaştırma Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğüne gönderilecektir.  )