K2 VE K2* TÜRÜ YETKİ BELGESİ İÇİN İSTENEN BELGELER

1. Başvuru dilekçesi (Firma Yetkilisi Tarafından İmzalanıp, Kaşelenecek, Gerçek kişilerde kişinin, tüzel kişiliklerde ise temsil ve ilzama yetkili kişilerden birinin cep telefonu numarası belirtilecektir.)
  2. ŞAHIS FİRMALARINDA KİŞİNİN, ŞİRKETLERDE İSE FİRMA ORTAKLARI İLE TEMSİLİ YETKİLİ KİŞİLERİN KİMLİK FOTOKOPİLERİ (Başvuru dilekçesinde bahse konu kişilerin T.C. Kimlik numaralarının belirtilmesi halinde ayrıca Kimlik Fotokopileri istenilmeyecektir.)
  3. TÜZEL KİŞİLERDE, FİRMAYI TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ / KİŞİLERİN İMZA SİRKÜLERİNİN ASLI VEYA NOTER ONAYLI SURETİ. (İmza sirkülerinin aslının veya Noter onaylı örneğinin, talep edilmesi halinde; aslı görülmüştür şerhi düşülen örneğinin alınmak suretiyle, iade edilebilir.)
  4. YETKİ BELGESİ TALEP EDEN GERÇEK KİŞİLER HARİÇ FAAL VERGİ MÜKELLEFİ OLMALARI ŞARTTIR.
  5. TÜZEL KİŞİLİKLERİN, KEP ADRESLERİNİN BULUNMASI
  6. ÖZMAL OLARAK KAYITLI RUHSATLARIN FOTOKOPİLERİ (Araçlar vizeli olacak)
  7. TÜZEL KİŞİLİKLERİN, TİCARET SİCİLİ GAZETE SURETLERİ ( KURULUŞ, GÜNCEL ADRES, ORTAKLIK YAPISI, SERMAYE, UNVAN VE YETKİLİYİ/YETKİLİLERİ GÖSTEREN TİC. SİCİL GAZETESİ)
NOT:

1) K2 yetki belgesi türleri için taşıtların motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunlu değildir.

2) K2 yetki belgesine kamyon ve kamyonetler eklenebilirken; K2* yetki belgesine sadece azami yüklü ağırlığı  3.500 ’ü geçmeyen ruhsatında kamyonet olarak tescil edilen taşıtlar eklenebilir.

( Belgeler Ticaret Odasınca incelendikten ve düzenlendikten sonra bankaya para yatırılacaktır.)