K2 BELGESİ DEVİR İŞLEMİNDE İSTENEN EVRAKLAR

K2 VE K2* TÜRÜ YETKİ BELGESİ İÇİN İSTENEN BELGELER

(DEVRALAN’ IN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)

1. BAŞVURU DİLEKÇESİ (Firma yetkilisi tarafından imzalanıp, kaşe vurulacak)
  2. BAŞVURU FORMU (www.kto.org.tr internet adresinden temin edilebilir.)
  3. ŞAHIS FİRMALARINDA KİŞİNİN, ŞİRKETLERDE İSE FİRMA ORTAKLARI İLE TEMSİLİ YETKİLİ KİŞİLERİN  NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİLERİ
  4. FİRMAYI TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ/KİŞİLERİN İMZA SİRKÜLERİ (Aslı veya noter onaylı suretleri)
  5. ÖZMAL OLARAK KAYITLI RUHSATLARIN FOTOKOPİLERİ (Araçlar vizeli olacak)
  6. VERGİ LEVHASININ FOTOKOPİSİ (K2* Yetki Belgesi talep eden gerçek kişiler için Vergi Levhası şartı bulunmamaktadır.)
  7. TÜZEL KİŞİLİKLERDE (ŞİRKETLERDE) İSE KİRA KONTRATI VEYA ŞİRKETE AİT OLDUĞUNU GÖSTEREN TAPU ÖRNEĞİ
  8. ŞİRKETE EN AZ % 25 HİSSE İLE ORTAK OLDUĞUNU GÖSTEREN TİCARET SİCİL GAZETESİ ASLI VEYA ONAYLI SURETİ ( GÜNCEL ADRES, ORTAKLIK YAPISI, SERMAYE, UNVAN VE YETKİLİYİ/YETKİLİLERİ GÖSTEREN TİC. SİCİL GAZETESİ) (Şahıstan Şirkete Devredecekler Temin Edecektir.)

NOT:
Gerçek Kişiden (Şahısdan) Tüzel Kişiliğe (Şirket) yapılacak olan devirlerde Belgesini devredecek Gerçek Kişi (Şahıs) En az %25 Hisse ile Tüzel Kişiliğe (Şirket) Ortak Olmalıdır.

(DEVREDEN’ İN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)

1. Dilekçe (Devreden bizzat memur huzurunda dilekçeyi imzalayacak)
  2. Eski K Belgeleri (Asılları)
  3. Satılan araç varsa noter satış sözleşmesi fotokopisi, hurdaya ayrılan varsa hurda belgesi mevcut araçların ruhsat fotokopisi
  4. Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Örneği ( Nüfus Müdürlüğünden ) (Belgeyi devredecek ve devralacak kişiler aynı sayfada görünecek)

NOT:

1) K2 yetki belgesi türleri için taşıtların motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunlu değildir.

2) K2 yetki belgesine kamyon ve kamyonetler eklenebilirken ; K2* yetki belgesine sadece azami yüklü ağırlığı  3.500 ’ü geçmeyen ruhsatında kamyonet olarak tescil edilen taşıtlar eklenebilir.

( Belgeler Ticaret Odasınca incelendikten ve düzenlendikten sonra  devir işlemi için Ulaştırma Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğüne gönderilecektir.  )