BASIN ODASI

Konu    : K Belgesi

BASIN BÜLTENİ

-K Belgesinde süre uyarısı

Konya Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada; K yetki belgesi sahiplerinin yaşadığı sorunlarla ilgili Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından müştereken hazırlanan rapor Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na gönderildiği bildirildi. Ayrıca Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereği 5 yılını dolduran K Yetki belgelerinin yenilenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Konya bölgesinde bulunan 25 bini aşan K Belgesi sahibinin mağdur olmaması için işlemlerini yasal süresi içerisinde yapmaları gerektiği ifade edildi.

Konya Ticaret Odası’ndan yapılan ve Türkiye’deki bütün K Yetki Belgesi sahiplerini yakından ilgilendiren açıklama şöyle:

“K1 belgesinde asgari kapasite (tonaj) muafiyeti olmayan şahısların 18 Haziran 2012 tarihi itibariyle Katar ağırlığı/Azami yüklü ağırlığına göre 35 ton, şirketlerde (tüzel kişilerde) Katar ağırlığı/Azami yüklü ağırlığına göre 110 ton’luk asgari kapasiteyi, K3 belgesi sahibi şahıs ve şirketlerde (tüzel kişilerde) ise 45 ton’luk asgari kapatiseyi tamamlamış olmalarının olanaksız olduğu, bahsedilen bu asgari kapasitelerin (tonaj) fevkalade yüksek bulunduğundan bu soruna çözüm bulunması ve K belgesi mevzuatının uygulanmasından kaynaklanan diğer sorunların çözümü amacıyla Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından müştereken hazırlanan ve aşağıda belirtilen konularda, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı düzeyinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.”

K Yetki Belgesi sahiplerinin mağdur olmamaları için belge yeniletme işlemlerini yasal süresi içerisinde yapmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, “K belgesi yenileme süreci devam etmektedir. Bu bağlamda K belgesi sahibi vatandaşlarımız K belgelerinin üzerinde yazan geçerlilik tarihi dolmadan önce belgelerini 5 yıllığına yeniletmeleri gerekmektedir. Aksi halde, günü biten K yetki belgelerine karayollarında yapılan denetimlerde 2.426.00 TL para cezası uygulandığı, bunun yanında 60 günü geçirenlerin %50 belge bedeli ile yenileme yapılabildiği, 90 günü geçirenlerin ise belgelerinin iptal durumuna düştüğü ifade edilmektedir” denildi.

- KTO K belgesi ile ilgili raporunu Ulaştırma Bakanlığına gönderdi

İlgili Rapor için tıklayınız...