K BELGELERİNDE DURUM DEĞİŞİKLİKLERİNİ BİLDİRMEK ZORUNLUDUR.

K BELGELERİNDE BİLDİRİM ZORUNLULUĞU

K belgelerinde K belgesi şahıs ya da tüzel kişilerde meydana gelen durum değişikliklerinin bildirilmesi zorunludur.

Buna göre;

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 40. Maddesinin 20. Fıkrasında;

Bu Yönetmeliğe göre yetki belgesi alanlardan;

a) K1 veya K3 yetki belgesi sahibi gerçek kişiler ile B3, C1, D3 veya K2 yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler haricindeki yetki belgesi sahipleri, firmalarında meydana gelen unvan, adres ve 13 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen kişilere ilişkin değişiklikleri veya acentelik sözleşmelerindeki değişiklikleri ile 14 üncü maddede belirlenmiş sermaye şartını kaybedecek şekildeki sermaye azaltışlarını,

b) Yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı özmal taşıt/taşıtların; kazaya uğraması, yanması, hurdaya ayrılması veya benzer bir mücbir sebepten dolayı iş göremez duruma gelmesi ile plaka bilgisi, rengi, şasi numarası veya taşıt cinsine ilişkin değişiklikleri,

değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren doksan takvim günü içinde Bakanlığa bildirmekle yükümlüdürler. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 5 uyarma verilir.”  ifadesi yer almaktadır.

Bu nedenle, K belgesi sahibi şahıs ve tüzel kişilerin uyarı (para) cezasına maruz kalarak mağdur olmamaları için 90 gün içinde Odamızın İç Ticaret Servisi’ne (K servisi) bahsedilen bu bildirimleri yapmaları rica olunur.

Değişiklik bildirim dilekçe örneği için tıklayınız.