Jean Monnet Burs Programı 2021-2022 Akademik Yılı Duyurusu

Jean Monnet Burs Programı 2021-2022 Akademik Yılı Duyurusu28 Eylül 2020 Pazartesi 11:01

Jean Monnet Burs Programı 2021-2022 Akademik Yılı Başvuruları Başladı! Son başvuru tarihi: 17 Kasım 2020

Sayın Üyemiz,

Ülkemizin AB üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi için ihtiyaç duyulan idari kapasitenin geliştirilmesi amacıyla AB Başkanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programının 2021-2022 akademik yılı duyurusu 9 Eylül 2020 tarihinde yayımlanmıştır. Programın son başvuru tarihi 17 Kasım 2020’dir.

2021-2022 akademik yılında 160 civarında kişinin yararlanabileceği Jean Monnet Burs Programı kapsamında kamu sektörüne %50, üniversitelere %30, özel sektöre ise %20 oranında kontenjan ayrılmıştır. Bursun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Başkanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programının (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitesinde yer almaktadır.

Jean Monnet bursiyerleri, AB üyesi ülkelerde AB müktesebatının çeşitli başlıklarda yüksek lisans ve araştırma programlarına katılmakta, AB’ye ilişkin önemli bir birikim ve vizyonla ülkemize geri dönmekte ve edindikleri deneyimle Türkiye’nin AB üyelik sürecine farklı boyutlarda değerli katkılar sağlamktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.