İzmir Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Hk.

İzmir Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB Hk.25 Mart 2021 Perşembe 09:25

Modern teknolojik sera işletmelerinin ve sanayisinin yer aldığı jeotermal enerji ile ısıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlenmiştir.

Sayın Üyemiz,

İzmir Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Müdürlüğü’nden alınan yazıda; İzmir Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB’nin tüzel kişilik kazandığı belirtilmektedir.

Bahsi geçen yazının devamında; “İzmir Valiliği Dikili Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri ve Bergama Ticaret Odası ortaklığında, Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi (Dikili TDİOSB) 07.11.2019 tarihi itibariyle tüzel kişilik kazanarak resmen kurulmuştur.

Dikili TDİOSB ile seralarda kullanılacak ileri teknolojik uygulamalar ile tarımsal üretimde kalite ve verimliliğin arttırılması, başta su ve enerji olmak üzere kaynakların etkin kullanımı, maliyetlerin düşürülmesi, güvenli gıda arzının sağlanması, izlenebilirlik gibi pek çok avantaj sağlanarak tarımda katma değer arttırılacak ve sürdürülebilir üretimin yanı sıra tarım sanayi entegrasyonu da sağlanacaktır.

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük modern sera kümelenme bölgesi özelliğini taşımaktadır. Dikili TDİOSB, modem tarım tesisleri, yenilenebilir enerji sistemleri ve geniş alanlara yayılan yeşil alanları ile birlikte tam entegre yeşil TDİOSB projesi olduğu belirtilmektedir.

Yatırım yapmak isteyen üyelerimiz Dikili TDİOSB’ nin sağladığı avantajlara ilişkin detaylı bilgiye aşağıda verilen web sayfası, sunum dosyası veya videosundan ulaşabilirler.

Bilgilerinize sunulur.

Web Sitesi: www.dikilitdiosb.org.tr