İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılacak İtirazlar

İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılacak İtirazlar26 Ağustos 2014 Salı 09:31

TOBB’un da üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan Komisyon tarafından “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” imzalanmıştır. Buna göre, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde yapılacaktır.​

Prosedür gereğince Komisyon her yıl Ocak ayında toplanacaktır. Tehlike sınıflarına yapılacak itirazlara ilişkin başvuru, işyerleri veya sektör meclisleri tarafından, bağlı bulundukları üst işveren örgütleri aracılığı ile yapılabilecektir. Bu itibarla üyelerimizin yapacağı itirazlar için “Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formu”nun eksiksiz doldurulup odamız aracılığı ile TOBB’a gönderilmesi gerekmektedir. Türkiye Sektör Meclisleri tarafından yapılacak başvurular doğrudan TOBB’a gönderilecektir.

Formda ilgili alanda ismi bildirilmiş olan itiraz sahibi işyeri/sektör temsilcisinin yukarda bahsi geçen toplantıya mutlaka katılması gerekmektedir. Temsilcinin katılmaması halinde talep değerlendirmeye alınmayacaktır.

Toplantı tarihinden en geç 30 gün öncesine kadar gönderilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı evrak biriminde kayda alınmış başvurular toplantı gündemine alınacaktır.

Konuyla ilgili üyelerimizin mağdur olmamaları için, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tehlike sınıflarına yapılacak itirazlarını, www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinde yer alan formu doldurarak Odamız vasıtasıyla TOBB’a iletmeleri gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.