İşverenlerin İş Sağlığı Ve Güvenliğine İlişkin Yükümlülükleri Ve 1 Ocak 2014 Tarihinin Önemi14 Ocak 2014 Salı 14:45

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile çalışma hayatı mevzuatı içerisinde yer alan iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin hükümler ilk defa ayrı bir Kanun ile düzenlenmiştir. Söz konusu Kanun çalışan kavramını kullanarak hukuki statüsü ne olursa olsun tüm çalışanları kapsamına almayı amaçlamıştır.

6331 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde işverenin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yükümlülükleri artırılmıştır. İşverenin, söz konusu yükümlülüklere uymamasının müeyyidesi olarak en fazla dikkat çeken idari para cezalarıdır. Kanunda yer alan idari para cezalarına ilişkin hükümler incelendiğinde öngörülen idari para cezalarının hafif olmadığı söylenebilecektir. İşverenin yükümlülüğünü yerine getirmemeye devam etmesi durumunda toplamda uygulanacak idari para cezaları da artmaktadır.

Konya Ticaret Odası Hukuk Danışmanı, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı Yrd. Doç.Dr. Yalçın BOSTANCI'nın konu ile ilgili yazısı için tıklayınız.

İlgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.