BASIN ODASI

İstiklal Marşı’nın Kabulü Kutlama Mesajı

11 Mart 2012 Pazar 12:00

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Sayı    : 2012/019

Konu  : İstiklal Marşı’nın Kabulü                                                                      11.03.2012

KUTLAMA MESAJI

Başkan Öztürk’ün mesajı şöyle:

“Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

Bu duygular içerisinde İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 91. yıldönümünde; başta Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz.