İSTANBUL HAVALİMANI GÜMRÜK İDARELERİ

İSTANBUL HAVALİMANI GÜMRÜK İDARELERİ25 Eylül 2019 Çarşamba 08:45

İSTANBUL HAVALİMANI GÜMRÜK İDARELERİ

Ticaret Bakanlığı’ndan Odamıza iletilen yazıda; 09.09.2019 tarihli Bakanlık Onayı ile İstanbul Havalimanı Yolcu Salonu’nda hizmet vermek üzere İstanbul Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü adıyla yeni bir Gümrük Müdürlüğü’nün kurulduğu belirtilmektedir.

Söz konusu yazıda, hali hazırda kargo ve yolcu işlemleri için hizmet veren İstanbul Gümrük Müdürlüğü'nün aynı adla sadece kargo işlemlerini yürüteceği, ayrıca, Atatürk Havalimanı’nın tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılmış olması nedeniyle Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü’nün de kapatılmasının uygun bulunduğu belirtilmiş olup, anılan Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğü’nün ise İstanbul Havalimanı’ndaki yeni hizmet binasında olağan şekilde hizmet vermeye devam edeceği ifade edilmektedir.