İSLAM TİCARET, SANAYİ ve TARIM ODASI’NIN ÖZEL SEKTÖRÜN GELİŞİMİ İÇİN İSLAM KALKINMA BANKASI GİRİŞİMİ28 Şubat 2019 Perşembe 14:26

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Odamıza iletilen yazıda; İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’nın İslam Kalkınma Bankası Grubu(ISDB) ile İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) üyesi ülkelerin özel sektörüne yönelik sunabileceği işbirliği ve hizmet imkanlarına ilişkin girişimlerde bulunduğunun belirtildiği, The Islamic Corporation For The Development Of The Private Sector (ICD), İslam Kalkınma Bankası Grubu (ISDB) bünyesinde 1999 yılından beri faaliyet gösterdiği, ICD’nin faaliyet alanlarının, İslami Finans Kanallarının geliştirilmesi, yüksek katma değerli sektörlere yatırım, özel sektör iş yapma ortamının iyileştirilmesine katkı ve kaynakların harekete geçirilmesi gibi ana konular üzerinde geliştirildiği bildirilmiştir. ICD’nin iş dünyası için sağladığı imkanlar hakkında detaylı ek’te sunulan yazıda yer almaktadır.

Ek: ICCIA’s Initiative To Introduce Islamic Development Bank Groups Programmes For The Member Chambers(17 sayfa)