İŞKUR - İşgücü Piyasası Araştırması

İŞKUR - İşgücü Piyasası Araştırması14 Ekim 2020 Çarşamba 15:01

İşgücü Piyasası Araştırması bu yıl koronavirüs nedeniyle bilgisayar ortamında 9 Ekim - 6 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

15 Temmuz 2018 tarih ve 30479 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 4 sayılı “Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar İle Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkındaki” Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Kurumumuz 2018-2022 yıllarını
kapsayan Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası araştırması
gerçekleştirilmektedir.
İşgücü Piyasası Araştırması, Kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlamaktadır. Yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimlerini belirlemek, Aktif İşgücü Piyasası Politikalarının ihtiyaca uygun planlaması için veri derlemek, İşgücü Yetiştirme Kurslarının ihtiyaca uygun açılmasını sağlamak, Mesleki Eğitim Politikalarını ve uygulamalarını yönlendirmek ve yerel düzeyde genel olarak işgücü piyasası talep verilerini içeren temel bir rapor hazırlamak bunlardan bazılarıdır.
Bu kapsamda, 2020 yılı İşgücü Piyasa Araştırması (İPA) her yıl işyerlerimize ziyaret gerçekleştirmek suretiyle yüz yüze yapılmaktaydı. Ancak, araştırma bu yıl koronavirüs nedeniyle bilgisayar ortamında 9 Ekim - 6 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Bilgilerinize sunulur.