İRAN İLE İLGİLİ 2231 SAYILI BMGK KARARININ UYGULANMASI HAKKINDA

İRAN İLE İLGİLİ 2231 SAYILI BMGK KARARININ UYGULANMASI HAKKINDA18 Ekim 2017 Çarşamba 15:03

İRAN İLE İLGİLİ 2231 SAYILI BMGK KARARININ UYGULANMASI HAKKINDA

TOBB’den Odamıza gelen yazıda, Dıişişleri Bakanlığı’nın ilgili yazısına atfen, 2231(2015) sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi (BMGK) kararının uygulanması amacıyla görevlendirilen Kolaylaştırıcının, BM nezdindeki Daimi Temsilciliğinize ilettiği Notaya atfen, anılan kararın B Eki’ nin 2. Paragrafı uyarınca, İran’a tedariki, satışı ve/veya transferi BMGK’nın onayıyla gerçekleştirilmesi mümkün olan madde, malzeme, teçhizat, ürün ve teknoloji listesinin 1 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla güncellendiği, bu çerçevede “INFCIRC/254/REv.12/ part 1”listesinin  yerine  “INFCIRC/254/Rev.13/part 1” listesinin, “INFCIRC/254/REv.9/ part 2” listesinin yerine ise “INFCIRC/254/Rev.10/part 2” listesinin geçerli olacağı ve listeler dahil satın alma/tedarik kanalıyla ilgili bilgilere http://www.un.org/en/sc/2231/restrictions-nuclear.shtml internet adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.